Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gränna AIS

Följ

Gränna AIS

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Gränna AIS
Adress Granlunds Väg 8
Postadress 56331 Gränna
Telefon 0390-10485
Fax Anders 072-2496868
E-post info@grenna-ais.se
Orgnr 826000-8969
Swish 1231993773
Kontonr Bankgiro:269-4008
Öppettider För vaktmästarspecifika frågor vänligen maila: info@grenna-ais.se el 072-2496868 För kanslispecifika frågor vänligen maila: medlemsavdelningen@grenna-ais.se
IB Senior Herr
FO Senior Herr

Om Gränna AIS

Gränna AIS är Grännas största ledande idrottsklubb i bygden med över 1100 medlemmar. Gränna AIS är uppdelat i fyra sektioner:fotboll,innebandy,gymnastik samt racketsektion med badminton och tennis. Samtliga dessa aktiviteter äger rum på Ribbavallen och/eller i Ribbahallen.
Navet i vår verksamhet är vår helägda klubbstuga Gaisgården,som ligger i anslutning till fotbollsplaner och sporthall. Klubbstugan inrymmer förutom kansliet även sammanträdeslokaler och samlingsrum. I källaren finns tillgång till ett komplett gym.
Om du är intresserad av vår verksamhet är du välkommen att pröva på någon av våra aktiviteter, för att sedan därefter bli medlem.
Gränna Allmänna Idrottssällskap bildades 1927. Närmare bestämt den 20 juli då ett antal av stadens unga herrar – Helge Wieger, Ivar Fager, Axel Fong, Ivar Rundquist, Allan Nordstedt och Gustav ”Bagarn” Gustavsson och Arvid Lundbom – beslutar att bilda föreningen. En interrimsstyrelse bildas och i mars 1928 hålls det första årsmötet.
Under de första åren bedrevs verksamhet med boxning, brottning och allmän idrott. Man anlade en idrottsplats och kunde även anordna ett klubbmästerskap i skidor på åkrarna längs Vättern. Under 1930-talet fanns som mest hela sju sektioner – fotboll, bandy, allmän idrott, orientering, skidor, damidrott samt boxning-brottning. Och från 1941 erbjuder föreningen även motionsgymnastik. Genom åren har en del verksamheter försvunnit och andra kommit till. Under 1980-talet spelades det till exempel handboll i Ribbahallen under några år och ett årtionde senare exploderar intresset för en helt ny inomhussport – innebandyn . Vi har även tennis och badminton igång för ungdomar och vuxna.
Idag kretsar föreningens verksamhet kring fyra sektioner – fotboll, gymnastik, innebandy och racketsektionen. Här finns en bred barn- och ungdomsverksamhet men också flertalet aktiviteter för vuxna. Mycket av verksamheten sker i Ribbahallen som 2009 utökades med en ny hall. Ett tillskott där är också den nya kiosken.

För att bedriva vår verksamhet som till största delen är ideell arrangerar vi olika aktiviteter . Sommarmarknaden är en dessa aktiviteter där vi också lockar mycket folk till Gränna.