Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gränna AIS

Följ

Gränna AIS

Följ oss för uppdateringar
Följ
Gränna AIS
Välj lag/grupp

Kontaktinformation

Namn Gränna AIS
Adress Granlunds Väg 8
Postadress 56331 Gränna
Telefon 0390-10485
Fax Anders 072-2496868
E-post info@grenna-ais.se
Orgnr 826000-8969
Swish 1231993773
Kontonr Bankgiro:269-4008
Öppettider För vaktmästarspecifika frågor vänligen maila: info@grenna-ais.se el 072-2496868 För kanslispecifika frågor vänligen maila: medlemsavdelningen@grenna-ais.se
IB Senior Herr
FO Senior Herr

Om Gränna AIS

Gränna AIS är Grännas största ledande idrottsklubb i bygden med drygt 800 medlemmar. Gränna AIS är uppdelat i fem sektioner: fotboll, innebandy, gymnastik, racket samt gymsektion. Samtliga dessa aktiviteter äger rum på Ribbavallen och/eller i Ribbahallen. Vi har även en mycket uppskattad aktivitet för de yngre barnen - idrottsmix där man prövar olika sporter. Även sådana som föreningen normalt inte bedriver.
Navet i vår verksamhet är vår helägda klubbstuga GAIS-gården som ligger i anslutning till fotbollsplaner och sporthall. Klubbstugan inrymmer kansli, samlingssal och ett komplett gym.
Om du är intresserad av vår verksamhet är du välkommen att pröva på någon av våra aktiviteter, för att sedan därefter bli medlem.
Gränna Allmänna Idrottssällskap bildades 1927. Närmare bestämt den 20 juli då ett antal av stadens unga herrar – Helge Wieger, Ivar Fager, Axel Fong, Ivar Rundquist, Allan Nordstedt, Gustav ”Bagarn” Gustavsson och Arvid Lundbom – beslutar att bilda föreningen. En interimsstyrelse bildas och i mars 1928 hålls det första årsmötet.
Under de första åren bedrevs verksamhet med boxning, brottning och allmän idrott. Man anlade en idrottsplats och kunde även anordna ett klubbmästerskap i skidor på åkrarna längs Vättern. Under 1930-talet fanns som mest hela sju sektioner – fotboll, bandy, allmän idrott, orientering, skidor, damidrott samt boxning-brottning. Och från 1941 erbjuder föreningen även motionsgymnastik. Genom åren har en del verksamheter försvunnit och andra kommit till. Under 1980-talet spelades det till exempel handboll i Ribbahallen under några år och ett årtionde senare exploderar intresset för en helt ny inomhussport – innebandyn . Vi har även en tennisbana på Jönköpingsvägen, öppen under sommarhalvåret.

Här finns en bred barn- och ungdomsverksamhet men också flertalet aktiviteter för vuxna. Mycket av verksamheten sker i Ribbahallen som 2009 utökades med en ny hall. Ett tillskott där är också den nya kiosken. Även fotbollsplanerna har fått en tillbyggnad under 2019 - toaletter, förråd och kiosk.
För att bedriva vår verksamhet som till största delen är ideell arrangerar vi olika aktiviteter . Sommarmarknaden är en dessa aktiviteter där vi också lockar mycket folk till Gränna.