Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Svedjeholmens IF

Följ

Svedjeholmens IF

Följ oss för uppdateringar
Följ
Svedjeholmens IF
Välj lag

Kontaktinformation

Namn Svedjeholmens IF
Adress Ahnlundsvägen 8
Postadress 89234 Domsjö
Telefon 076-775 1623
E-post kansli@svedjeholmen.se
Orgnr 889600-7575
Swish 123-1323047
Kontonr Bankgironr: 5392-2084
Öppettider Kansliets öppettider är: Tis-tors-fredag kl 9-15 Telefontid: 9-12

Om Svedjeholmens IF

Vi hälsar er Hjärtligt Välkommen till Svedjeholmens IF!

Vi är en ideell barn- och ungdomsförening, som vill att så många som möjligt ska få lära sig åka skridskor och spela ishockey. Vår ambition är att barnen ska ha roligt och att de utvecklas när de tränar och spelar hos oss. Vi tycker också att ett bra bemötande på och utanför rinken är viktigt!

Ledord för Svedjeholmens IF ska vara Glädje, Trygghet och Utveckling!

Här nedan har vi samlat ihop lite praktisk information.
Historik: Klubben grundades 1937 och klubben bedrev skidor, orientering och fotboll. År 1959 påbörjas arbetet med att anlägga en ishockeyplan vid norra slussluckan på södra sidan Moälven. O-rinken, som arenan heter, byggdes i samband med orienteringstävlingen O- ringen, som arrangerades på Svedjeholmens åkern 1994. Under hösten 2001 installerades konstfruset.

Säsongen 2023/2024 har vi dessa lag i vår förening; Tre Konor Hockeyskola (TKH), U9/U10, U12/U13 och U16RN.

Ordförande: Tony Olsson, ordforande@svedjeholmen.se 0707666377.

Kansli: Elv-Marie Abrahamsson arbetar på vårt kansli. Öppettider: Tis, Tors, Fre kl. 09.00-15.00. Under säsong även öppet Tors 18.00- 20.00 Adress: Ahnlundsvägen 8, 89234 DOMSJÖ Telefon:076-775 16 23 E-post: kansli@svedjeholmen.se
Hemsida: www.svedjeholmen.se

Arrangemang: Föreningen arrangerar en populär Julbasar varje år, kring första adventshelgen. Vi har även en ”egen” hockeyskola, kallad SIF Hockey camp. Mer om lagens åtaganden för denna säsong framgår av SIF-handboken.
Cafeteria: En cafeteria finns i klubbstugan. Denna ska hållas öppen under matcher och matchande lag ansvarar för öppethållandet och bemanningen. Information om rutiner i cafeterian finns uppsatta i köket.

Hemsida: Föreningens hemsida är www.svedjeholmen.se. Respektive lag har en egen sida och ansvarar för att hålla den uppdaterad vad gäller olika funktioner i laget. Hemsidan (via epostutskick och sms) är föreningens huvudsakliga kommunikationsväg till medlemmarna. Se till att ni väljer att “följa” även vår huvudsida där mycket information läggs ut. På huvudsidan finns även en del information under menyn ”Dokument”.

Ideellt arbete: För att ditt barns lag ska fungera, behövs er hjälp som föräldrar. Det är en förutsättning att varje lag har tränare, lagledare, materialansvarig, ekonomiansvarig, ismaskinsansvarig, evenemangsansvarig och fastighetsansvarig. Vid sammandrag/cuper behövs även personer i sekretariat, kafeteria, hamburgeri, ev matsal, lagvärdar och någon som är sjukvårdskunnig.

Under hösten och våren brukar vi ha en städdag, då behövs arbetskraft från alla lag. Vid behov kan det bli aktuellt att ytterligare arbetsuppgifter tillkommer för lagen under säsongen.

Städning: Efter varje träning/match är det allas ansvar att sopa omklädningsrummet efter sig samt att tömma fulla papperskorgar.

Ishallen: Svedjeholmens IF äger ishallen O-rinken. Hallen är inte isolerad.

Utrustningen står spelarna själva för.
Försäljning: Klubben erbjuder försäljning av Ullmax, NewBody, cesamhäften, Miljökassen samt Julkalendrar, där en del av intäkten dras av på betinget. Det enda man behöver sälja endast för föreningen är 20st Bingolotter per spelare till någon uppesittarkväll. Ekonomiansvarig i varje lag håller i försäljningen.

Profilfärger: Svedjeholmens färger är svart, vit och röd. Inför inköp av hockeyutrustning välj i möjligaste mån följande färger på utrustningen: - Svart hjälm - Röda hockeybyxor - Svarta damasker. Profilkläder: Erbjudanden om att köpa värmedress och mjukisdress kommer varje säsong.

SIF-handboken: I SIF-handboken samlas målsättningar och regler som gäller inom föreningen. Handboken ska vara ett levande dokument som revideras årligen av styrelsen för att på bästa sätt stödja föreningens verksamhet. Vi rekommenderar att man tittar i den.

SIF Ungdomspolicy: beskriver Svedjeholmens riktlinjer och målsättning med vår verksamhet samt varje lags träningsupplägg etc. Både Handboken och Ungdomspolicyn hittar ni här: http://www.laget.se/SVEDJEHOLMEN/Document

Skridskoslipning: Görs av materialansvarig i respektive lag, utan kostnad.

Utbildning: Ledarna erbjuds utbyte av erfarenheter och utbildning både internt och externt enligt Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer. Utbildningsansvarig är förnärvarande Tony Olsson.

Utrustning: Under SIF-organiserad träning ska full ishockey-utrustning bäras av spelarna. Under friåkning ska minst hjälm och halsskydd bäras. Med full utrustning avses halsskydd, axelskydd, armbågsskydd, suspensoar, hockeybyxor, benskydd, damasker, skridskor (med skydd) samt klubba. Bra att ha en egen vattenflaska (gärna med en lång pip så man kan dricka med hjälmen på). Rådfråga även tränarna gällande utrustning. Matchtröja står föreningen för. Föreningen ser positivt på att hockeyutrustning ”ärvs” mellan årskullar så att föräldrar inte behöver köpa ny utrustning varje år. Det finns möjlighet att sätta upp köp och sälj annonser i klubbstugan. Varje spelare/förälder ansvarar för skötseln av utrustningen. Regelbunden tvätt rekommenderas.

Vaktmästare: Föreningen har en vaktmästare som arbetar dagtid på anläggningen. Han heter Ivan Pavic och sköter även städningen.

Öppettider i hallen: Hallen är enbart till för våra medlemmar. För tränings- och friåkningstider se istider/hallschema på hemsidan.
https://calendar.google.com/calendar/embed?src=istider.sif%40gmail.com&ctz=Europe%2FStockholm

Frågor: Vänd er till ledarna, vårt kansli eller till ordförande Tony Olsson, ordforande@svedjeholmen.se, 0707666377. Vi hälsar er återigen Hjärtligt Välkommen till oss och hoppas att ni och ert/era barn ska trivas och utvecklas hos oss!


____________________________________________________

Historia

1937
Några ungdomar pratade sommaren -37 om att bilda en idrotts-
förening i Svedjeholmen. Den 30 september kallade man till
ett första möte i Folkskolan och man beslöt att bilda
föreningen "Svedjeholmens Kamraterna".
Till ordförande valdes Oscar Croon. Han var ordförande fram till 1939.

1938
På årsmötet den 15 mars beslöt man att ändra namnet på fören-
ingen till ?Svedjeholmens Idrottsförening? eftersom Riksidrotts-
förbundet inte hade godkänt ?Svedjeholmens Kamraterna".
I föreningen fanns 27 medlemmar.

De första åren arrangerades skidtävlingar och man sökte efter
lämplig mark för anläggandet av en fotbollsplan.

1940-
Arbetet låg i stort sett nere p.g.a. militärinkallelser de första två åren men 1942 - 1944 anordnas orienteringskurser, skidtävlingar för skolbarn och även för äldre. Sökandet efter lämplig mark för fotbollsplan fortsätter. Beslut om att uppföra
Vitsjöstugan tas den 31 januari 1944.

1945
Skol, dam och oldboystävlan på skidor anordnas. Föreningen har nu 67 medlemmar.

1946
Distriktstävlan i orientering anordnas av SIF. 5 klasser skulle tävla på 3 banor.

1947
Vitsjöstugan invigs den 19 januari av Sportkommitténs ordförande C M Söderberg.

Ordförande på 40-talet: Erik Englund, Gösta Sedin, Birger Norén,
Erik Sedin och Alvar Östman.

1950-
Skidor och orientering var under slutet av 1940-talet och i början av 1950-talet föreningens stora idrotter.
Under 1950-taletväxte samhället och föreningens verksamhet breddades.

1955
1 maj beslöt man att tacka ja till en inbjudan om medlemskap i Domsjöverkens Ungdomsråd.

1956
Vid årsmötet 21 februari beslöt man att ansöka om inträde i varpaförbundet. Denna sommar skötte man vid två tillfällen bilparkeringen vid Solängets travbana.

1958
På styrelsemötet den 26 mars beslöt man om att ansöka om medlemsskap i Svenska Ishockeyförbundet och att förfrågan skulle göras till Själevads kommun om ett lämpligt markområde för en ishockeyplan. I augusti -58 ger kommunen klartecken till att anlägga en ishockeyplan vid norra slussluckan på
södra sidan Moälven.

1959
Under sommaren påbörjas arbetet med att iordningställa isbanan.
I september var sargen på plats och klar för målning. MoDo:s brandkår anlitades för grundspolning ett par gånger. Finspolningen skedde genom att bära vatten från Moälven.
Strax före jul spelades invigningsmatchen som slutade med seger för Svedjeholmens IF!

Ordförande på 50-talet: David Sundström och Conny Norén.

1960
Svedjeholmens IF:s A-lag deltog i seriespel i division 5, lagledare var Bengt Nordin.
Ishockey blev nu idrottsföreningens största verksamhet och man deltog i seriespel i division 4 och 5 fram till säsongen 1965-66. Pojklagsishockeyn var också igång och säsongen 1961-62 vann pojklaget sin serie!

I spel om DM-medaljerna förlorade man med ett uddamål mot blivande DM-mästarna Alfredshems IK, nuvarande MoDo. Med i Svedjeholmens lag fanns Anders Hedberg.

1964
Föreningens omklädnads och förrådsrum, "Björnakojan", brann upp.

1966
SIF får hyra in sig i Kempehallen för matcher och en del träningar.

Ordförande på 60-talet: Gunnar Lundqvist, Lennart Nordin och Sigurd Nording.

1970-
Säsongen 1972-73 spelade A-laget i division 4 och vann serien, 86-18 i målkvot. Nästa säsong, 1973-74, i division 3 gick det sämre - 0 poäng, målkvot 48-133. 1974-75 var laget åter på topp och vann division 4 och kallades för
"distriktets största plantskola för ishockeyspelare".
Resten av 1970-talet fortsatte man att spela i division 3.

1979
En ny isbana börjar anläggas i korsningen Brogatan - Ahnlundsvägen.

Ordförande på 70-talet: Sigurd Nording, Benny Wedman och Ingemar Brännström.

1980-
Decenniet inleddes med att uppföra och inreda förråds och omklädningsbyggnad vid den nya isbanan. I november 1980 inköps en ismaskin av märket Okey årsmodell -70. Undoms-verksamheten var nu i full gång och många cup-segrar vanns och det blev fina serieplaceringar för många av lagen.

Ordförande på 80-talet: Ingemar Brännström, Andor Höglund och Jonas Jonsson.

1990-
Arrangerar O-ringen och O-rinken byggs.

2000-
Med hjälp av bl.a. pengar från NHL kunde man installera konstfruset hösten 2001.