Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Gustavsbergs IF Handboll

Följ

Gustavsbergs IF HK

Följ oss för uppdateringar
Följ
Gustavsbergs IF Handboll
Välj lag

Veckobrev v.6: Snart matchspel igen - vad gäller?

Johan Sjökvist Ordförande
12 kommentarer
 • 12 feb Matthias Beer

  Tack Johan för jättebra info!

  Rapportera

  Rapportera

 • 13 feb Börje Larsson

  Tack Johan för allt du gör för klubben! Denna info var värdefull och strukturerad, liksom allt annat du gör för klubben.

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago Johan Sjökvist

  Hej - det kom några bra frågor under helgen som jag försöker besvara här (tyvärr med fyra (!) påminnelsemejl som följd...)

  1. Vad är det för maxantal personer i Gustavsbergs Sporthall? Svar: 80 personer, enligt Värmdö kommuns riktlinjer. Så inga problem för alla spelare, ledare, domare, funktionärer, matchvärdar etc. att rymmas. Men INTE OK att fylla på med publik eller andra upp till denna siffra - publikförbudet är överordnat.

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago Johan Sjökvist

  2. Hur sms:ar man in matchresultat? Svar: Man skickar ett sms till telefonnummer 71160 och som text skriver man SHF (mellanslag) Matchnummer (mellanslag) Resultat hemmalag (mellanslag) Resultat bortalag. Exempel: SHF 2015429001 10 10 för första matchen på lördag, om den slutar 10-10 mellan Gurra och Spånga.

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago Johan Sjökvist

  3. Eftersom publik inte är tillåten, kan man ändå ha någon som kan sända matchen på webben? Svar: Ja, det räknar vi som matchfunktionär, och om kameraansvarig står uppe på läktaren och filmar så är det dessutom extra bra avstånd till övriga på plats.

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago Johan Sjökvist

  4. Finns det någon manual för resultattavlan och hur man ställer in tre perioder. Svar: Vet ej. Vi har länge saknat en bra manual för resultattavlan i Sporthallen. Det vi vet är att tavlan är av fabrikatet Westerstrand men att de har typ hundra olika varianter och att det är svårt att hitta manualer för äldre apparater. Med lite framförhållning kanske man kan flippa runt mellan olika sporter och hitta en lösning för tre perioder, annars får man väl i värsta fall köra "ny match" i varje paus och snabbt bläddra upp till rätt antal mål direkt efter avkast (#resultattavlehack).

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago René Poedtke

  Apropå Johans senaste inlägg om hur man kör 3 perioder så hoppas jag kunna hinna ned och testa idag då det finns andra sporter på resulttattavlan, typ hockey och liknande som har 3 perioder, med lite flyt har vi den grundinställd och med en enklare manual färdig till lördag.

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago Carl-Mikael Almgren

  Rene...
  Precis så tänkte jag. Hockey eller Basket. har denna manual för bägge sporterna till "vårt" system:
  file:///C:/Users/caral/Downloads/2017-09-Manual-matchklocka-alla-sporter%20(3).pdf

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago Carl-Mikael Almgren

  https://www.laget.se/Ingelstad/Document/Download/1219352/7170129

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago René Poedtke

  Bra Micke, skriver ut den i 3 exemplar och tar med ned till hallen.

  Rapportera

  Rapportera

 • 19 days ago Johan Sjökvist

  Hej - "bloggen" lever vidare, det kom en fråga till från gästande lag om vad som räknas som "publik" och vad som är "utökad matchorganisation". Värmdö kommun har ingen hårdare begränsning utöver publikförbudet, så i och med "80 personer"-taket i Sporthallen så gäller därför att gästande lag enligt SHF och StHF: "Utöver de i matchprotokollet inskrivna deltagarna äger varje lag rätt att anmäla ytterligare fem personer som ingår i lagets matchorganisation. Vid ankomst tillanläggningen ska lagansvarig meddelaarrangören vilka dessa personer är och vilka roller de har." - Alltså OK för gästande lag att ha med max 5 föräldrar (chaufförer) som finns med inne i sporthallen, men som bör hålla sig för sig själva (och naturligtvis vara friska).

  Rapportera

  Rapportera

 • 18 days ago Johan Sjökvist

  Hej igen - det kom ännu en fråga om speltider, och som av en händelse ett förtydligande från StHF: "Om lagen upplever att den nya speltiden är för lång, prata då ihop er med motståndarna i den enskilda matchen och fråga om ni kan justera den lite. StHF hindrar er inte från att ändra matchtiden 3x20 till 2x20 eller 3x15, utan i slutändan handlar det om att ge våra barn och unga möjligheten att få spela ett par enstaka matcher. Bokningarna ligger så pass hos kommunerna att ni kan nyttja matchtiden som är angiven i er åldersklass, men som sagt, ni har möjlighet att spela kortare tid om det känns bättre."

  Rapportera

  Rapportera

Du måste logga in för att kommentera

Logga in