18:30

Storfors AIK

Kontraktet klart!

Efter 28 omgångar i division 2 Norrland står det klart att Bergnäsets AIK spelar division 2 även säsongen 2022.
Förutsättningarna inför sista omgången var att BAIK måste ta tre poäng för att känna sig helt säkra på nytt kontrakt. Nu visade det sig att Täfteå och Umeå FC Akademi slutade 0-2 och då räckte det med den poäng vi fick med oss från hemmamatchen mot SAIK som spelades i Airdome i Piteå p g a kylan.
Det blev en mycket spännande, ja rent av gastkramande tillställning. SAIK visade direkt att de inte skulle bjuda på något den här kvällen. En mycket jämn första halvlek där det kändes som varje millimeter på planen var viktig. SAIK tar ledningen i 31:a minuten vilket står sig halvleken ut. För oss som följde matchen från sidan kändes det som att BAIK var rejält i brygga.
Men direkt i andra halvlek kommer BAIK ut med en härlig aggressivitet och i minut 52 "bombar" Preciuos in 1-1 i nättaket från nära håll. Strax innan målet har också "Allan" ett stenhårt ribbskott som var värt ett bättre öde. Detta är ett resultat som gör att vi säkrar kontraktet! Men det återstår 38 minuter plus tillägg och det känns som att matchen aldrig ska ta slut. SAIK fortsätter att jaga och visar verkligen att man vill vinna men hela BAIKlaget krigar verkligen till sista svettdroppe. Samtliga ska ha en stor eloge, både startspelare, inhoppare och hela truppen, som bar fram laget till den nödvändiga poängen! Ett stort tack till vår för dagen röststarka hejaklack som betydde mycket! Att spela en helt avgörande match i 28:e omgången på skyltsöndag är nog något som man aldrig får uppleva igen.