11:00

Conte Crew

Referat: Team Pirlo - Conte Crew

Ett soligt Ösby välkomnade oss för årets första match. Även om det var en internmatch märktes det tydligt att det var något annat än ännu en träning. Killarna var laddade och ivriga att äntligen få spela.
Conte öppnade bäst och tog sig fram till fina lägen och hörnor, dock utan att kunna få hål på Pirlo som inte heller var ofarliga när de ställde om i sanbba kontringar. Det var mållöst efter första perioden men det kändes tydligt att det skulle bli mål i matchen.
Det dröjde ända till 19:e minuter i andra perioden innna Conte genom hög press kunde sno åt sig bollen i Pirlos straffområe och göra 0-1 genom Emil Fritzell. Pirlo hade dock spelat upp sig lite och svarade i periodens sita minut då Abdullah Alchikh passade fram Emil Hultman som kunde kvittera. Det var ett så kallat psykologiskt viktigt mål som gav Pirlo bra energi att ta med sig in i sista perioden.
I sista perioden märktes det att frånvaron av matchande tog ut sin rätt. Och tuffast var det för Conte som inte riktigt orgkade hålla spelet uppe. Pirlo drev dock på och fick efter 13 minuter utdelning när ett Pirloinlägg styrdes in i eget mål av en Contespelare. Ganska direkt efter det kunde Emil Hultman göra ett läckert 3-1. Med tre minuter kvar av matchen fastställdes slutresultatet då Emil Hultman kunde göra 4-1 från halva planen när han påpassligt noterade att contes målvakt stod långt ut.
En bra match med mersmak där samtliga 22 spelare har skäl att ta med sig bra situationer inför kommande säsong.