Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Alets IK
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Alets IK.
Alets IK
Följ oss för uppdateringarLogga in för att skriva i gästboken
Håller med dig #11, den perfekt balanserade sältan i slanggurkan sitter fortfarande som ett blåmärke i gommen. Tackar för tipset på slanggurkereceptet, kan nog göra sig bra till den tjälknöl jag satte in i ungnen i morse. Var hemma nu på lunchen och öste den, och det såg lovande ut...
Tjälknölen lagar jag enligt följande:
Sätter in den frysta köttbiten i kall ugn. Värmer ugnen till 100 grader. Sticker in en köttermometer efter 2-3 timmar när köttet tinat. Låt köttet steka i 8-10 timmar, beroende på köttstyckets form och hur väl stekt du vill ha tjälknölen. Själv föredrar jag att ta stycket när termometern visar på 55 grader är tjälknölen röd, men det är en smaksak...
Var tvungen att ringa och kolla upp sjömanskyrkans slanggurka som serveras till leverpastejmackorna. Vattnas fortfarande i munnen när jag tänker på dessa underbarar varelser! Så ut ur stugorna och bege er till närmsta butiqe för inköp av slanggurka!
Sjömanskyrkans slanggurka
Så här gör du:
Skiva gurkan tunt. Blanda ättika, socker, vatten, peppar och salt i en skål. Lägg i den skivade gurkan. Strö över hackad persilja. Låt gärna gurkan ligga i lagen under en längre tid.
Det är alltså så att klubbar som ligger lite utanför centrum någonstans efter Pilkington kräver pengar för spelare som inte vill eller orka pendla? Eller för den sakens skull vill spela i ett bra lag med snygga spelare?
Högst besynnerligt.
Bara en tanke så här på fredagsmorgonen...
Mkt märkligt att vissa klubbar i Halmstad fortfarande 2009 kräver pengar för spelare som vill lämna klubben...
Fast det é klart, det är ju finanskristider, och Rolles Kök & Bar kanske inte kan pumpa in de stora pengarna längre...
Vattnas i munnen nu när jag tänker på leverpastejfrallorna som ska inmundigas på Sjömanskyrkan inom kort...
Själv tänkte jag dra en rolig anekdot om strumpor och Leeds på sjuttiotalet.
Alltså för länge sedan.
Om Leeds.
Deras strumpor.
På sjuttiotalet.
Katten Janssons bror Jungman brukar lägga lägga till i hamn en kort stund på fredagar. Han brukar bistå med renat om behov finnes.
Rapportera
Just nu är det inget jag hellre vill än att äta en svettig fralla med tillhörande smaklös ost, alternativt leverpastej av tvivelaktig sort. Till detta en kopp rykande färsk kopp kaffe gjort från bönor av högst skiftande kvalité. Mumma!
Jag kommer i sjömanskostym som det sig bör när man äter tunnskivad bog och leverpastejmacka med slanggurka. Kan man byta ut kaffet mot en 8:a renat??
Rapportera
Lätt, jag chippar in...
I Alet ska ingen behäva vara hungrig...
En för frALLA, frAlla för en...
Ledsen att man inte dök upp på frullen i morse. Liksom Pinnen hade jag giltigt förfall, bortrest......
RapporteraLovar bättring next week