Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Alets IK
Du är redan följare. Får du inga mejl kan du redigera dina Notisinställningar under Mina uppgifter.
Klicka på bekräftelselänken i det mejl vi skickat dig för att börja ta emot uppdateringar från Alets IK.
Alets IK
Följ oss för uppdateringarLogga in för att skriva i gästboken
Stort plus till festprissarna i Klåbban, inga klagomål från
Tipsgubbarna!!!
Vet någon om Pelle halsböld kommer till festen ikväll? Tydligen är han även sugen på ordföranderollen...
Rapportera
Receptdags!
Åk till valfri matvarubutik. Med fördel väljer du en ICA Supermarket. Undvik i största möjliga mån stora tyska och danska affärer. Willys är icke heller att föredra. Köp därefter ett kilo frysta kräftor. Lägg dem i kylen över natten. Dagen efter tar du fram dem ca en timme innan servering. Imundigas med fördel tillsammans med dansk öl, franskt bröd och paj från västerbotten.
Det glädjer mig mycket att inga brev eller apostlahästar anlänt under kvällen. Det tar jag som att det blir en mangrann uppslutning till uppvärmningen imorgon. Portarna öppnas som sagt kl 12 och öppet hus gäller fram till taxibussarna avgår kl 18.46.
Då min leverantör av finare specerivaror, Kärlekens Livs, missat mina beställningar från det lite enklare svenska köket, kommer det serveras paj. Som sig bör i oktober, allt i enighet med #10:s pajbottenrecept, serveras det Lax & Spenatpaj och Västerbottenpaj. En grönsallad med grekiska inslag därtill.
Väl mött!
/Emil Nieroth
Dagens tips är till våra kära paltar när ni på ett enkelt sätt ska vinna en dams hjärta över en snabb middag.
Ingredienser
Portioner: 6
1 kg lax med skinn, färsk och rensad
mjölkfritt margarin till långpannan
1 tsk salt
3 tsk citronpeppar
1 1/2 dl klippt dill
4 dl havrebaserad grädde
Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Medel
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200° C.
2. Smörj en långpanna eller stor ugnssäker form med lite margarin. Lägg i laxen med skinnsidan uppåt. Krydda skinnet med salt och citronpeppar. Sätt in laxen i ugnen, långt ner, i ca 25 minuter.
3. Ta ut laxen, dra av skinnet och krydda ytterligare med salt och citronpeppar och strö över dillen. Häll grädden runt om. Sätt in laxen i ugnen ytterligare 15 minuter.
4. Servera med pressad potatis, majs och citronklyftor.
8 cl Torgau Gin, 4 st isbitar, halv citronskiva, skvätt upp med aningen tonic water. Sitter som en smäck!
Rapportera