Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Karlskoga Budoklubb Yagyu Shingan Ryu

Följ

Yagyu Shingan Ryu

Följ oss för uppdateringar
Följ
Karlskoga Budoklubb
Budo
Yagyu Shingan Ryu
Yagyu Shingan Ryu

Kontaktinformation

Namn Karlskoga Budoklubb
E-post info@kgabudo.org
Orgnr 876400-4613

Om Karlskoga Budoklubb Yagyu Shingan Ryu

Yagyu Shingan ryu

Den klassiska traditionen av Yagyu Shingan ryu är som helhet en gammal tradition av Heiho (Strategi och taktik) grundad av Takenaga Hayato under den tidiga Edo perioden (cirka 1600). Heiho av Yagyu Shingan ryu betonar gamla traditioner, olika vapen och kacchu yawara (gripande i rustning) och har ett rykte om sig för sin dödliga avsikt. För närvarande praktiseras det främst i Japan, men det finns auktoriserade filialer i både Nordeuropa och Australien.

Shimazu Kenji sensei är rektor för Yagyu Shingan ryu 'Chikuosha'. Yagyu Shingan ryu introducerades och utövades förstagången i Australien 1988. Shimazu Kenji sensei var den första rektorn som avslöjade traditionen till icke-japanska studenter. I Australien grundades sedan den första grenen utanför Japan. Det var i Australien som Per Eriksson först kom i kontakt med Yagyu Shingan Ryu som senare ledde till att han själv kunde öppna en dojo här i Karlskoga.

Skolan, om än odödlig i literaturen som en berömd skola av svärdsmanskap, är en kampsport präglad av en helhetssyn (Sogo Bujutsu). Det innefattar en omfattande kursplan jujutsu (yawara), som sedan Samurajernas försvinnande i slutet av Edo-perioden och förbudet att bära svärd i början av Meiji-perioden har blivit ett viktigt fokus inom traditionen. Yagyu Shingan ryu vapenschema innehåller inte bara Katana (Batto och Kenjutsu) utan också många andra, inklusive men inte begränsat till yari, kodachi, yoroidoshi och de tre stabila vapnen - jingama, bashin och hananejibo. Den omfattande karaktären av stilen inkluderar också Shuriken, Torite, Hojo Jutsu, Bojutsu, Kappo (läkning och resusiteringsmetoder), Shinpo (esoteriska läror) och många andra forntida konstformer. Det är denna tradition, som i sin helhet, som har bevarats genom generationerna