Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om IFK Mariefred IFK Mariefred Vets Ishockey

Följ

IFK Mariefred Vets Ishockey

Följ oss för uppdateringar
Följ
IFK Mariefred
Ishockey
IFK Mariefred Vets Ishockey
Tabell
Lag M V O F P
1 IFK Mariefred Vets 4 3 0 1 9
2 Gnesta IK 2 1 0 1 3
3 Huddinge IK Hockey 0 0 0 0 0
4 AC Camelen 2 0 0 2 0

Match

IFK Mariefred Vets

5 - 3
Hammarens Idrottsplats
13 februari 2024
21:00

Gnesta IK

Referat

Referat: IFK Mariefred Vets - Gnesta IK

Bästa lokalbefolkningen, ni behöver inte längre frukta!

Efter år av längtan och månader av förväntan spelade Mariefred vetsen, Sörmlands allra mest spännande lag, igår sin historiska hemmapremiär i Sveriges sexigaste veteranserie, elit +35 Stockholm. Rivalerna från Gnesta fick äran att medverka.

Initialt behövde vissa frågetecken redas ut, för tydligen finns det en del uppgifter för arrangerande lag att lösa, såsom personal till seket, protokoll, kaffe till gästerna och domarrum, men när nöden var som störst uppenbarade sig änglarna i form av lokala volontärer, eller om det var fans och vänner (otrolig leverans), vilket fick molnen att skingras och Gnesta slapp agera hemmalag.

Det började helt planenligt med 0-2 till gästerna, en konsekvens av inställda träningar (målvakterna vill/får inte alltid träna) och för att våra powerforwards saknades av anledningar som omgärdas av mystik. Den ena fejkade avstängning, men det handlade nog mest om en riktigt kraftig man cold alternativt premiärnerver, den andra har vi fortfarande inte hört från varpå missing people givetvis redan är inkopplade.

Hemmamaskineriet kom snart i gång och belägringen mot Gnestas mål var ihärdig, men krutet blött. Konstringsvassa gästerna hölls kort av A-lagets förstemålis, som föredrar samröre med veteranlaget mest på grund av de mogna samtalen i omklädningsrummet (och för matcherna avgörs över två perioder) och för att han då får spela med sina riktiga kompisar.

Vändningen var snart ett faktum och särskilt utmärkte sig Jeff, som tycks blir bättre ju mindre han tränar, som stänkte dit tre kassar som om han hade något otalt med pucken. Vår spelande GM har varit med förr och lät en av vår mindre meriterade spelare, som främst med för att se och lära, tugga knopp några byten när matchen behövde stängas helt. Vidare betonas vikten av att även de som inte kan skjuta måste paradoxalt nog göra just det. Coachseger således, för det är som bekant detaljerna som avgör.

Segersiffrorna landade till slut på 5-3 för hemmahjältarna och det var nog ingen som tyckte att det var orättvist till skillnad från livet självt.

Nu laddar vi om med avslutsövningar och träning för de som behöver innan bortareturen i Gnesta och bortasafari mot AC Camelen på Zinken, där det enligt uppgift vankas neonljus, dansmackor och hotshots efter matchen.

En spaning som vi alla var rörande överens om, var hur mycket enklare det är att spela när man inte spolar isen mellan perioderna som brukligt är. Kanske fick detta oss att minnas barndomens naturisar, vilket givetvis förstärkte upplevelsen.

Frågan som alla ställde sig efteråt var huruvida A-lagstränaren varit nere för scouta nytt blod till representationslaget?
Mediaavdelningen
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Jeff Karlborg 1 3 0 0 0
Rikard Rydén 1 1 0 0 0
Thomas Tönnerfors 1 1 0 0 0
Joakim Basilius 1 0 3 0 0
Filip Roglar 1 0 1 0 0
Joel Keskinen 1 0 1 0 0
David Queckfeldt 1 0 0 0 0
Gustav Du Rietz 1 0 0 0 0
Tobias Basilius 1 0 0 0 0
Viktor Millingberg 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Thomas Berg 1 0 0 0 0 3 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien

tis 26 mar 2024, 20:30 Gnesta IK - IFK Mariefred Vets 5 - 4