4 maj 2024
13:30

Gustafs GoIF

Referat: Vika IF - Gustafs GoIF

Ett hett och soldränkt Kopparvallen i Falun var denna Star Wars-dag vikarierande hemmaplan åt Vika som gjorde sin seriedebut mot ett revanschsuget Gustafs efter första omgångens tråkiga förlust.
Vika visade tydligt att deras spelidé var att hålla bollen i backlinjen för att vid ett lämpligt tillfälle slå en långboll att jaga på för forwards och när vi hade bollen sätta hög press för att vinna tillbaka bollen. En rätt ansträngande taktik i dagens väderlek. Första avslutet i matchen hade Vilgot tätt utanför Vikamålet på en snabb kontring i 3:e matchminuten. Det mesta bollinnehavet stod Vika för i matchinledningen. I åttonde matchminuten fick Vika en straff som gick snöpligt tätt förbi Jerkers ansikte i mål till 1-0.
De första 20 minuterna tror jag inte Gustafs slog fler än två pass i rad någon gång och det såg ut som det skulle bli en jobbig match. Pga värmen blev det en vattenpaus halvvägs in i första halvlek då vi kunde göra några byten och prata ihop oss snabbt. Efter det tog vi successivt över matchen mer och mer. I den 36:e minuten rundade vår vindsnabba Filip Vikaförsvaret och spelade in en boll snett inåt bakåt som en Vikaförsvarare snöpligt slog in i eget mål till 1-1 som var halvtidsresultatet.
I halvtid pratade vi om att ha tålamod, spela säkert och sätta press på Vikaförsvaret så de inte kunde slå sina bollar till anfallarna. I 51:a minuten klackar Sebbe fram en helt ren Vilgot som kyligt slog in 1-2 via stolpen. Målet gjuter mod i Gustafs och stundtals är det bara ett lag på planen. 1-2 var i underkant eftersom lägen för fler mål fanns men inte förvaltades. Vika får svårt att spela förbi vårt mittfält och vi lyckas etablera långa stunder på offensiv planhalva. I 83:e minuten får vi dessutom utdelning för vårt hårda arbete när Oskar N bryter ett uppspel, kliver in straffområdet och skjuter ett otagbart skott till 1-3. I sista matchminuten fastställs slutresultatet av William som även han bryter ett uppspel och placerar in 4-1.
Härlig inställning att trots en bedrövlig inledning kunna vända och vinna. Vi stoppar ner tre smaskiga poäng i godispåsen och blickar framåt. Nästa match blir hemma mot Tunabro U söndag 12/5.