19:00

Lessebo GoIF

Referat: Gantesbo IBK - Lessebo GoIF

Ny säsong, nya utmaningar. O vilken utmaning att börja med, Lessebo hemma i premiären. 4 spelare debuterade i A-laget ikväll på riktigt, och vilken insats de skulle komma att göra. Lessebo är inget nytt motstånd, vi har ganska bra koll på deras spelare och är det något de är exemplariskt bra på, så är det inte innebandy, utan deras skådespelartalanger. Herrejisses vad publiken fick valuta för sina slantar om de var ute efter att se riktigt bra skådespeleri. Va det något domarna missade i sin utbildning så var det att genomskåda filmningar, för de gick notoriskt på detta.

Första perioden inleddes med 3 tidiga Gantesboutvisningar varav två föranleddes av vackert skådespeleri. 2 av dessa utvisningar resulterade i mål för Lessebo och de hade fått matchen exakt dit de ville. Men i 14e minuten var det dags för en debutant i form av Anton att presentera sig. En vacker pass av Måns in i slottet till Anton som styrde upp den i taket innebar Antons första mål av många i A-laget. Grattis! Lessebo lyckades utöka ledningen till 1-3 innan periodpaus.

I andra aktens 7e minut kontrade Hult in 2-3 efter en bolluppsnappning i egen zon. Stolpe in och Gantesbo var på allvar med i matchen. Därefter utökade dessvärre Lessebo ledningen två gånger om när de gick upp till en 2-5 ledning med drygt 5 minuter kvar av perioden. Då var det dags för kvällens andra debutant att presentera sig, nämligen Nicklas. Efter frislag på mittplan passade Jon Nicklas som från halva plan drog bollen i målvaktens vänstra kryss. Även detta Nicklas första A-lagsmål i seriespel. Grattis! Innan pausvila ökade Lessebo på till 3-6.

Nästa mål var viktigt och kunde avgöra matchen. Dessvärre blev det Lessebo som gjorde detta 3 minuter in i perioden. Knappt halvvägs in i perioden drog Gantesbo på sig ännu en tvivelaktig utvisning efter att samma Lessebospelare "ajat-o-ojat" sig när en spelare kommit lite för nära honom. Denna gång skipades dock rättvisa då Hult fick bollen på sig i BPet så att den gick till Jon. Jon löpte ner i offensivt hörn och sedan in framför mål innan han vackert sprätte upp bollen i nättaket. 4-7. Därefter drabbades dessvärre Anton av en ful smäll mot huvudet vilket gjorde att han inte kunde fortsätta spela (vilket domaren missade). Detta gjorde att det fick stukas om i kedjan och Lessebo kunde utnyttja att Gantesbo gick ner i tempo 3 ggr om så att slutresultatet skrevs till 4-10.

Många debutanter. 2 spelare över 30 år, resten 20 eller yngre. Erfarenheten håller nu på att skapas, vilket ibland skapar lite oreda. Så länge vi lär oss av det så är det till vår fördel. Att förlora mot Lessebo var på pappret inte så farligt, och jag tycker vi gör det bra. Dock är det väldigt skönt att slippa Lessebo i 9 matcher nu. Stor eloge till debutanterna som gör en strålande insats idag.

Gantesbo - Lessebo 4 - 10 (1-3, 2-3, 1-4)
Mål: Anton, Hult, Nicklas, Jon
Assist: Måns, Jon, Hult