18 november 2018
16:00

Referat: Slätafly/SK IBK B - Gantesbo IBK

Säsongens första söndagsmatch skulle ikväll spelas i Torsås mot Slätafly B. Alltid svårt att veta vilken typ av matcher det blir mot B-lag då mängden "A-lagsspelare" samt vilka A-lagsspelare som är med. Men en sådan sak ska ju inte påverka Gantesbos spel.

Matchen startade relativt jämt de första 3-4 minuterna och bägge lagen kunde under dessa minuter ta ledningen. I 5e minuten blev det Slätafly som fick första målet efter en soloprestation av deras kille. Detta följdes upp med 2-0 minuten senare. Men Jon svarade med att en minut senare genomföra en av hans patenterade solorundor genom hela Slätaflys lag, vilket i alpina sammanhang hade benämnt som ett fantastiskt slalomåk. Avslutet var kanske inte bästa men keepern lyckades placera bollen i mål (registrerades som självmål) vilket innebar kontakt igen. Dessvärre gjorde Slätafly ytterligare 3 mål innan periodpausen till ställningen 5-1.

Andra perioden behöver inte så mycket beskrivning. Slätafly inledde de 5 första minuterna med att göra 3 kassar, för att sedan i sista minuten göra ytterligare 2 till ställningen 10-1 med 20 sek kvar av perioden. Men Gantesbo lyckade få in en reducering innan paus, även detta signerat Jon då han utförde ännu ett slalomåk och avslutade med att passa Oliver som kunde sätta dit klubban till 10-2 med 5 sekunder kvar innan paus.

Inga ändringar i laget inför sista perioden men med målet att göra en bättre slutperiod. Men det såg inte ljust ut i 10e periodminuten då Slätafly gjorde 11-2. Därefter tog Gantesbo tag i saker och ting. Det började med att Ola hittade Oliver till 11-3 minuten senare. Ytterligare 2 minuter senare drog Jansson upp bollen i uppställt anfallsspel. Slätaflys back fick bollen för långt ifrån sig vid mottagningen och Hult snappade upp och drog den strax över benet på keepern till 11-4. I slutsekunderna kom även 11-5 då Jon drog på sig 2 gubbar vid sargen, strax över halva plan, och hittade Hult centralt. Hult skottade mot mål som keepern inte kunde hålla och Ola vispade in returen.

En match att glömma och inte överdrivet mycket positivt att ta med sig mer än att vi vann sista perioden. Vi mötte förvisso ett spelskickligt lag, men vi borde prestera bättre resultatmässigt. Nya tag på fredag då vi åker ner till Blekinge för att möta, de alltid så roliga, Jämjö. Gör oss sällskap då.

Slätafly B - Gantesbo 11 - 5 (5-1, 5-1, 1-3)
Mål: Oliver 2, Hult, Ola
Assister: Jon, Ola, Jansson, Hult