10 augusti 2024
16:00

Gideonsbergs IF 2

Referat: Karlslunds IF FK - Gideonsbergs IF 2

Mitt i Forward Cup spelas vår match på Karlslunds Arena (konstgräs). Väl på planen är det kraftig vind snet över planen, vilket vi förstod skulle orsaka vissa problem. Vi har pratat om att ha respekt för KIF som vann mot BK30 med 3-0 i senaste matchen och matchplanen var att rulla boll på backen och välja medvind i första halvlek.
Matchen börjar trevande och man märker att KIF är laddade för denna matchoch vi startar inte värst bra. KIF har flera bollar bakom vår backlinje i först halvlek och får ett friläge efter ca 20 minuter men Emilia i målet är snabbt ute o avvärger läget.
KiF har ett antal skott från distans men dessa går en bit utanför. Vi har svårt att ettablera något spel som vi är vana vid och frustrationen sprider sig i laget vilket gför att vi gör en hel del tekniska misstag vilket vi inte är vana att se i våra matcher. Hel del slarv och passningsmissar samt att vi tar för få löpningar och agerar lite passivt imånga närkamper. KIF vinner väldigt mycket centralt i banan och vi får inte spelet att stämma alls. Några fina kombinationen lyckas vi med men tyvärr rullr bollen offtast ifrån oss över linjerna. Minute 39 har KIF en hörna som dom slår på deras nr 4 och som vi var vl medvetna om att dom söker, men vi hinner ej ta bort henne och en perfekt nick går in i målet bakom Emilia. Kändes tungt men ganska rättvist då. Vi fortstter att spela för vi vet att vi ofta vänder matcher från underläge och får en frispark några meter från straffområdets vänstra hörn. Wallert kliver fram och skjuter i den svår vinden bollen via målvakten in i mål och 1-1 var ett bar läge att gå till vila med.
Andra halvlek gör vi tre byten och det känns som om vi får en bättre start med lite mer boll vinnster och et lite bättre passningsspel. Vi kommer runt på deras vänsterkant flertalet gånger och inläggen blir svåra att hantera pga vinden vilket gör att dessa oftast rinner ut och förbi våra forwards. KIF har skickat flertalet bollar bakom vår backlinje även denna halvlek men vinden gör det svårt att skapa några klara lägen och man hamnar oftast i snäva vinklar nära kortlinjen vilket inte resulterar i mer än några skott på Emilia. Tyvär så är det ett läge där vi inte kliver in ordentligt direkt utan deras spelare får några stegs försprång och skjuter ett väl pressat skott som seglar över Emilia i målet och där står det 1-2 i 68:de minuten. Det kändes lite oturligt och onödigt men vi jobbar på är runt deras straffområde utan att egentligen få till det. Amnanda som spelade hela andra halvleken har några halvlägen utan att få till det tills vi är inne i 89:de minuten då agge spelar fram henne i straffområdet där hon tar ner bollen och på en halvvolly trycker in bollen bakom deras målvakt och vi kan konstatera att vi INTE gör någom bra match men att vi i alla fall kämpar hela matchen, gnäller inte på varandra eller på domarna eller på någe sätt är grininga i matchen...detta ser jag som en styrka i ett läge där vi alla känner att vi absolut kan mycket bättre och inget riktigt stämmer idag. Vi tar med oss just detta framöver.. Vilja och inställning sen vet vi vad VI KAN!