17 februari 2019
13:00

Referat: Dalby GIF - AIF Barrikaden

Startelva: Ghafur (!) – Siseko, Viktor T, Morteza, Majed – Jonas, David, Pontus – Hamuda, Anders, Simon

Vi bytte sen i andra halvlek till Pontus (!) som målvakt. Än en gång misslyckades vi alltså med att hitta en målvakt bland alla vi disponerar över – helt otroligt!!. Såväl Ghafur som Pontus gjorde dock fullt godkända insatser även om de fick stor hjälp av våra motståndares förfärligt usla avslut.

Avbytare var Mortada som kom in som vänsteranfallare redan efter 12 minuter men senare, med paus för en kvart på bänken, istället spelade på högerkanten, Oskar som kom in som högermittfältare efter en halvtimme och spelade i den positionen resten av matchen och Motaz som spelade hela andra halvlek som vänstermittfältare.

Matchen inleddes synnerligen chansrikt. Redan i den 1:a min fick en Dalbyspelare fri lejd mot Ghafur efter ett misstag/missförstånd i vårt försvar. Avslutet visade sig dock istället för ett tidigt baklängesmål bli ett väldigt bra sätt för Ghafur att komma in i matchen när han fick rädda det i och för sig dåliga avslutet. Ett nytt bolltapp i försvaret i den 3:e min ledde till ett jättefint skottläge för Dalby men där avslutet inte heller blev bättre än att Ghafur genom en bra räddning åter kunde avstyra ett mål i baken. Redan i vårt direkt efterföljande anfall drog Simon på ett välplacerat långskott som deras målvakt – som också han normalt var utespelare - visserligen gjorde en bra räddning på men sedan var ytterst nära att fumla över linjen.

Kanske inspirerad av att deras målvakt inte visat sig så säker drog också Hamuda på ett långskott i den 6:e min och det resulterade i ett ytterst vackert skott i krysset. Efter detta började vi få till ett bra offensivt spel och en hel del avslut men inget riktigt farligt.

Spelfördelningen var ganska jämn men medan vi oftare byggde upp våra anfall bakifrån så inleddes deras ofta genom väldigt slarviga bottapp från vår sida vilket ledde till farligheter eftersom de tog väldigt många vältimade (vältajmade?) djupledslöpningar. Ett par dåliga avslut och en obegriplig passning i friläge gjorde dock att vi länge kunde hålla nollan bakåt. I den allra sista minuten innan pausvilan höll det inte längre utan de lyckades förvalta sitt 2 mot 1-läge på bästa sätt.

Andra halvlek fortsatte sedan på ungefär samma sätt. Spelfördelningen var jämn mellan lagen. Vi hade ofta en bra speluppbyggnad och hade också en hel del avslut men inget riktigt farligt. Dalby hade däremot fortsatt massor av frilägen, oftast, men inte alltid, som en följd av usla passningar eller missförstånd i backlinjen. Åtminstone fem sådana lägen hade de men med hjälp av fortsatt dåliga avslut från Dalbyspelare och en del bra insatser av Pontus stannade antalet Dalbymål vid ett.

Detta deras 2-1-mål kom i den 70:e min men innan man hann tänka att det nu riskerade att rinna iväg kvitterade vi två minuter senare efter ett inlägg från högerkanten som via Hamuda hamnade hos Anders som från när håll säket slog in bollen. Precis innan slutsignalen var det sedan vi som kunde, ja borde avgjort när först Hamuda lurat både en back och målvakten, men avslutet inte riktigt var i nivå med detta, och vi därefter fick två mycket bra returlägen men där avsluten inte blev mycket att skryta med.

Ska man sammanfatta så gjorde vi framåt en riktigt bra match, speciellt med tanke på hur många av spelarna som inte alls spelat med varandra tidigare och att ett par av våra nyckelspelare efter lite känningar fått utgå. Denna brist på att tidigare spelat samman ställde förstås till större problem bakåt och med bara aningen bättre skärpa/vettigare beslut i avsluten hade Dalby tagit en relativt enkel seger.

Statistik (våra siffror först): Hörnor: 4-4 Avslut på mål: 10-14 Avslut utanför: 5-11