Furulunds IK

Referat: AIF Barrikaden - Furulunds IK

Startelva: Adrian – Riky, Chanon, Felix, Ahlgren – Shershah, Anton, Tristan, Mathias – Harry, Besnik
Avbytare var:
Milad som kom in som defensiv mittfältare i paus och spelade i den rollen resten av matchen.
Yousef som kom in som högerback i paus och bortsett från ett avbrott på 2-3 min spelade resten av matchen i den positionen.
Frank som spelade sista 25 som högermittfältare.
Henke som spelade mittback (väl?) sista 5.
Martin som inte spelade alls.

Ska man sammanfatta första halvlek kan man säga att Furulund gjorde det vi inte gjorde. När det gäller det offensiva tog de mycket löpningar, spelade mycket i djupled och kom till massor av avslut (8 på mål första 28 minuterna) medan vi spelade omständligt och gömde oss. Tog få avslut och de vi tog var i de flesta fallen helt misslyckade. Defensivt fungerade vår backlinje inte alls. Var helt osynkad och när hemjobbet dessutom var rätt dåligt från mittfältet (med ett jättestort undantag för Anton) så var det inte konstigt att det rann iväg bakåt. Deras defensiv sattes så långt väldigt lite på prov men eftersom de spelade otroligt offensivt borde det funnits möjlighet att utnyttja det.

I den 15:e min kom matchens första heta målchans när en av deras spelare omarkerad efter inlägg fick ett perfekt läge men nicken blev för dålig. Detta var dock startsträckan för tre täta mål i 17:e, 20:e och 25:e min och minuten efter det hade de ytterligare en chans när det blev lite flipperspel precis framför vår mållinje. Sedan var det stiltje i målproduktionen innan de i den 43:e min gjorde 4-0.

Vi lät oss dock inte nedslås utan kom direkt efter paus ut som ett helt nytt lag som tog tag i taktpinnen direkt. I den 51:a min borde vi gjort mål efter en fin anfallskombination. Målet kom istället minuten senare när vi kom med flera spelare inne i straffområdet och Anton slog en passning från vänster som Tristan satte huvudet till och 1-4 var ett faktum. Vi fortsatte sedan dominera spelmässigt och hade vi satt något av de två fina lägena vi hade i 64:e och 65:e min eller tagit bättre beslut vid några tillfällen hade det kanske kunnat stressa dem så att det blivit riktig match om det.

När det nu inte blev så kom vårt fina spel av sig samtidigt som Furulund, som efter vårt mål och vår fortsatta offensiv faktiskt ett tag såg lite skärrade ut trots sin stora ledning, och deras spel gick lite i stå, nu tog över igen och fick rätt snart till en bra chans där felbeslut i sista skedet bidrog till att det rann ut i sanden. Detta hände i den 73:e min. I den 82:a min ökade de på till det 5-1 som skulle bli slutresultatet. De hade sedan i slutminuten också ett mycket välplacerat halvdistansskott som såg ut att gå in tätt intill bortre stolproten men där Adrian sträckte ut sig och fick händerna på bollen.

En otvetydigt rättvis seger för Furulund där vår insats inte får anses godkänd mer än de första tjugo minuterna av andra halvlek (men då var den riktigt bra).

: Hörnor: 1-4 Avslut på mål: 4-12 Avslut utanför: 1-9