13:00

Borstahusens BK

Referat: AIF Barrikaden - Borstahusens BK

Startelva: Mikael – Viktor T, Oskar H, Mattias A, Jonathan T – Jonas – Alex, Martin – Maksym, Oskar W, Victor L

Avbytare var Shershah som spelade sista 35 som defensiv mittfältare, Siseko som spelade sista halvtimmen som anfallare, först till vänster men på slutet centralt, Mohamed Ali som spelade sista kvarten som högeranfallare och Motaz och Patrik som inte spelade alls.

Första kvarten gick klart i Borstahusens favör. I den för oss kraftiga motvinden hade vi så långt svårt att etablera något spel på deras planhalva. De fick också i den 10:e min matchens första målchans när en kille från ett fritt läge sköt ett inte alltför välplacerat skott som Mikael enkelt kunde rädda. Deras ledningsmål skulle istället komma 3 min senare på en hörna direkt i mål. Från åskådarplats var det svårt att avgöra hur mycket som berodde på vinden, hur mycket på Mikael eller hur mycket på våra utespelare men det såg billigt ut när bollen seglade in högt i bortre hörnet. Snopet kändes det i alla fall.

Efter målet jämnade vi ut spelet något och skapade åtminstone tre riktigt bra målchanser. Två av gångerna var det på volleyavslut framför mål efter snarlika inlägg från Maksym. Båda blev dock lite för lättfångade för deras målvakt. Den tredje (rent kronologiskt den andra) var egentligen två-tre när bollen studsade lite hit och dit ytterst nära deras mållinje innan de kunde rensa undan den. Borstahusen skapade nu ingenting alls förrän i halvlekens näst sista minut då Mikael fick tänja sig direkt för att tippa en frispark över ribban.

I andra halvlek böljade spelet lite fram och tillbaka men våra motståndare hade bättre udd på sina anfall. Det mest slående i denna halvlek var den otroligt höga effektiviteten från båda håll. Borstahusen hade två skapliga lägen efter fina individuella prestationer, bortsett från avsluten utanför målramen, men därutöver blev det mål ”på allting”.
Borstahusen ökade till 2-0 i den 54:e min på en bicykleta. Man skulle också gå fram till 3-0 i den 71:a min. En kanske något tvivelaktigt dömd frispark slogs längs marken mot bortre stolpen. Mikael gjorde en fin räddning men lämnade retur och där såg vårt uteförsvar otroligt passivt ut när tre av de våra inte kunde hindra deras enda på den yta där bollen hamnade från att stöta in returen.

Luften gick väl ur oss lite grann där men man såg samtidigt att våra spelare ändå försökte hålla motivationen uppe. När man – om inte tidigare - definitivt räknade med att vi omöjligt kunde hämta upp underläget får vi i den 81:a minuten en frispark från ganska långt håll som Jonas mycket vackert lägger i en båge ner i bortre hörnet. Detta väckte väl ett pyttelitet hopp som förstärktes av att de märkligt nog lät lite skärrade i sitt snack på planen. När klockan sedan tickat upp till den sista ordinarie spelminuten får vi en ny frispark från ungefär samma avstånd som tidigare. Än en gång är det Jonas som tar den och den här gången sköter han uppgiften på ett sätt som står fullt i nivå med diverse frisparksspecialister på världstoppnivå när han skruvar in den i krysset med cirka en millimeters marginal såväl till stolpen som ribban.

I detta läge kändes det ändå rätt OK. Även om vi inte skulle hinna fatt (vilket dock inte kändes fullständigt osannolikt med tanke på att de nu måste blivit rejält oroliga) så hade vi gjort de två sista målen i matchen vilket alltid är något man tar med sig självförtroendemässigt. Nu skulle det ju dessvärre bli en annan slutpunky. Sedan Mattias dragit ner deras ständigt lika farlige Noak Ahlberg när han var på väg att springa sig fri tilldömdes de en straff (vissa menade att förseelsen var utanför men det tyckte jag mig inte kunde avgöra, att det var på gränsen såg man dock) som straffskytten satte säkert utan möjlighet för Mikael att rädda och slutsiffrorna 2-4 spikades därmed. Samtidigt fick Mattias sitt andra gula kort för dagen och blev utvisad.

Vi gjorde väl ingen jätteinsats men heller inte någon katastrofal sådan mot ett lag som verkligen är väldigt bra offensivt med ett par riktiga toppspelare på den här nivån. Det är ju inte en ren tillfällighet att vi släppt in 8 av våra totalt 20 insläppta mål mot dem. Personligen tror jag ganska mycket på dem som en blivande seriesegrare.

Statistik: Hörnor: 5-7 Avslut på mål: 5-8 Avslut utanför: 3-5