Villa Lidköping vit

Referat: SK Höjden - Villa Lidköping vit

Villamatcherna har duggat tätt på senaste tiden. Igår tog vi den fjärde och sista för säsongen som flyttats till januari från sportlovet på grund av svårigheterna med att få ihop lag vid den tiden.

Förhållandena var precis perfekta. Från att ha varit 6°C och regn eller åtminstone mulet var det plötsligt runt nollan, vindstilla och soligt/stjärnklart.

Nu låg fokus på att komma ut med fullt fokus från start och inte låta motståndarna bestämma vad som händer.

Vi kommer också ut i flygande fläng och tar ledningen redan efter två minuter genom fint samarbete mellan David och Mats. Det märks att detta Villa är lite starkare på rören än det vi mötte sist, för efter ett tag har vi svårt att ta oss igenom och de börjar vinna mark genom sin tydliga spelidé och disciplinen att jobba på den.

Lite tursamt får de bollen nära mål och gör inget misstag.

Matchen tuffar på i ytterligare 20 minuter innan vi får en straff då en Villaspelare tar ned bollen genom att lyfta skridskon i straffområdet.

Innan matchen hade vi kommit överens om att första straffen, om vi skulle få någon, skulle bli en inrepeterad petstraff. Sagt och gjort, och resultatet blev ledning med 2-1.

Det tog inte mer än tre minuter för Villa att replikera. Och 2-2 stod sog halvleken ut.

Andra halvlek fortsätter med en känsla av att Villa har bättre spel än vi och ligger närmare ledning. Ändå är det vi som tar 3-2 efter ytterligare en genomåkning. Med cirka 20 minuter kvar trasslar det till sig på allvar. Då åker två av våra försvarare ut och Villa får en straff. Som de missar.

Men till slut slarvar vi i försvaret och Villa kan kvittera. Vi tar en timeout och försöker lugna ned laget lite, så att vi vågar hålla bollen och spela bandy istället för att gå rakt på hela tiden. Detta mycket frangångsrikt, det tar bara drygt två minuter innan ledningsmålet kommer.

Direkt på detta tar Villa en lika framgångsrik timeout. Tre minuter efter är det kvitterat efter ostrukturerat spel i eget straffområde från vårt håll. Inte nog med det, utan en stund senare klämmer de in ett ledningsmål, misstänkt nära offside.

Vi pressar på för att komma tillbaka, men minuterna går och det blir en del avbrott med hörnor, tidigt rus och annat. I 94:e minuten blir vi hindrade i ett friläge och får vårt sjuttonde frislag. Vi bankar iväg det i vanlig ordning mot mål, men det är något som är annorlunda, för bollen går in och kvitteringen är ett faktum.

Strax efter blåser domaren av matchen och det känns som att vi vann en poäng.

Dock måste vi tillbaka till ritbordet inför nästa match, för när vi hamnar under press slutar vi spela som vi tränat och åker istället själva. Och även om vi har duktiga bandyspelare i vårt lag som löser det är det inte så vi vill at det ska ut.