SK Höjden

Referat: Frillesås/Sunvära - SK Höjden

Ytterligare en fredagsmatch. Vi kom osannolikt laddade till Sjöaremossen denna gång. Nu skulle vi vända trenden mot Sunvära/Frillesås som hållt i sig flera säsonger.

Vi snackar ihop oss om hur vi ska lägga sista pusselbiten till vårt tidigare framgångsrika spel och kliver ut på plan.

Där går allt fel. Isen är trög och alla börjar tveka på hur de ska åka. Missnöjet med de som blåser kommer tidigt. Redan efter några minuter blir vi tvungna att ta timeout och försöka skaka liv i laget. Det hjälper föga, baklängesmålen bara vräker in. Gustav L trycker in ett tröstmål, men vi går till paus med 1-6 i baken.

I paus får spelarna chansen att i tysthet fundera på hur de ska vända detta. Vi glömmer första och fokuserar på att vinna andra halvlek.

Det är en lite annan energi i killarna när vi kör igång. Sedan går väl motståndarna ner lite i tempo också när de tror att matchen är bärgad. Men nu får de finna sig i att spelet är på deras planhalva i första hand. Noa lägger påpassligt in en boll efter en stökig situation vid deras mål.

Efter det får Arvin kliva fram och reda ut ett par situationer, de får en spelare skadad, vi bränner en straff. Men sedan kommer matchens delikatess. Vi ledare står precis i linje för att se när Oscar lägger den perfekta passningen till Mats som inte gör något misstag. Vittringen är ett faktum.

Hörnor och frislag haglar, men vi gör inte mycket med dem.
Viggo kliver upp och gör en till, så vi kommer än närmre.

Efter det har vi bud på fler, men motståndarna stretar emot med alla medel. Kombinationen av motståndare som spelar på gränsen i försvaret när vi trycker på och två domare som inte riktigt hinner med alla situationer gör att det till slut blir lite stökigt mot slutet där det tyvärr rinner över för någon av våra spelare.

Jag tror till och med att domarna blåste av matchen i förtid, för det borde varit mer tillägg, men de kände nog att de inte riktigt hade kontroll över situationen.

Sammantaget en imponerande kraftsamling i andra, som vi vinner med 3-0, där smörgåseffekten spelar roll, men tyvärr når vi inte ända fram efter en katastrofal första halvlek.

Både ledare och spelare får fundera på hur vi ska kunna spela bandy från start i fortsättningen, detta är inta första gången det händer.

Förbannelsen mot detta Sunvära/Frillesås lever kvar och nu kan vi inte bryta den denna säsong utan får nöja oss med att försöka vinna återstående matcher med start på söndag mot Villa.