Villa vit

Referat: SK Höjden - Villa vit

Så spelades då årets sista match för P16, som också skulle bli säsongens första vinst. Förutsättningarna var väldigt västkustska med lätt dugg och 6°C.

Många spelare var bortresta över helgen, bland dem både vår libero och lagkapten. För att kunna ha avbytare tog vi in två gamla bekantingar som numera håller sig mest i hockeyvärlden, Carl och Marius.

De gjorde starkt avtryck direkt från matchstart genom att visa vägen vad gäller inställning och åkvilja. Hela laget spelade bra i första halvlek och vi åkte så mycket skridsko att Villa hade svårt att hänga med.

Domarna visade också tidigt att de inte accepterade slag med klubborna, något vi uppskattade mycket.

Målen trillade in i stadig takt under första, där det var snygga aktioner från hockeyspelarna alldeles framför mål som gjorde oss extra spetsiga. Två läckra målvaktstunnlar, där Oscar fick lägga tunnel nummer två, serverad av eb osannolikt snygg framspelning av Carl.

Efter det tog Villa timeout och kom ut med ny energi, vi blev stressade och ska tacka Tobbe och lite tur att de inte fick in ett mål innan paus.

3-0 till oss i paus och bra snack. Känslan var god och vi skulle hålla oss enligt plan.

Dock fortsatte Villa pressa oss och vi blev väldigt stressade, trots att att de hade upp till tre spelare utvisade samtidigt. Men när vi fick lägen framåt på grund av kontringar och bolltapp från deras håll var vi väldigt effektiva och fortsatte lägga mål.

Till slut fick de in ett mål, men det blev stor irritation lagen emellan på slutet och det var två trötta lag som tackade varann efter 90 minuter.

Slutresultatet skrevs till 8-1 och vi är tacksamma mot hockeykillarna för en lektion i inställning och näsa för mål, men främst för att de gjorde att vi kunde genomföra matchen med avbytare på ett bra sätt när vi saknade folk. Sedan kanske Villa inte är lika nöjda. Hoppas vi kan ta med oss lite av detta när vi möter lag som vi har bra spel mot i framtiden, så vi klarar av att peta in lite fler mål. Tänker på matcherna som varit mot Fredriksberg och Frillesås/Sunvära.

Vi önskar ett god start på nya året till alla Höjden-killar med familj, så ses vi på träning 3/1 på Ruddalen och sedan match 6/1 i Jönköping.