11 november 2018
14:00

SK Höjden

Referat: Villa vit - SK Höjden

Vi gick in i denna, säsongens första, match med öppet sinne. Vi visste att Villa hade tränat betydligt mer på stor is än vi ens gjort på rink, samt att de har en fin grundbandy. Eftersom matchen gick utomhus tänkte vi att det bedrövliga vädret skulle spela oss lite i händerna, men det visade sig vara lite fel.

Isen var väldigt guppig, det märktes så fort vi gick på, dock var den torr nog för passningar längs isen och vanligt spel, åtminstone i 10 minuter per halvlek.

När matchen väl började märkte vi att vi hade mer boll och mer tryck än de hade, så förhoppningen att kunna vinna matchen uppstod ganska snart. Tyvärr fick vi inte in någon boll i början och efter tio minuter började vattenpölarna bli så stora att varje åkning resulterade i tappad boll.

Spelet var helt jämnt men de fick in två bollar innan halvtid genom bolltransport där de hjälptes åt och slutligen bra bollträff i vattnet. Humöret var dock hygligt och vi trodde på våra möjligheter att jämna ut och gå om. Vi hade bestämt oss för att stå upp i närkamper och spela tufft men regelrätt och detta hade vi lyckats bra med.

I början av andra visade Erik att vi menade allvar och reducerade innan Villa fattat vad som stod på. Sedan hade vi ett par fina chanser när vi precis missade möjligheten att jämna ut. Då tryckte Villa in en till. Lite dålig tajming för humöret. Vi krigade dock vidare och arbetade oss till en straff som Noa tryckte in utan pardon.

Sedan började saker gå lite Villas väg. Skott som gick i ryggen på våra försvarare kunde ingen målvakt rädda, och de annars utmärkta och tydliga domarna rörde till en frislagssituation så att Villa gjorde mål när vi inte ens visste att spelet var igång.

Där tappade vi vårt humör lite och några bollar till slank in. Slureslutatet skrev till 6-2 till Villa.

Sammantaget är vi ändå nöjda med insatsen. Bra kampanda och tuffa tag i närkamper precis enligt plan. När isen var som bäst gynnade det oss, oväntat nog, vilket visar att vi har ett fint spel i botten. Arvin och Tobbe visade båda två att vi kommer att ha grymma målvakter även denna säsong. Erik och Gustav stack ut med fina instatser uten på plan.

Dessa två faktorer gör att jag ser fram emot den här säsongen med tillförsikt.

Jag är nu lite trött på att spela jämna matcher med Villa och förlora dem, så nästa gång i Lidköping tänker vi spela en jämn match mot Villa och vinna istället.