Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Månkarbo IF

Följ

Månkarbo IF

Följ oss för uppdateringar
Följ
Månkarbo IF
Välj lag/grupp

Kontaktinformation

Namn Månkarbo IF
Adress Brunnströmsväg 8 , Katarina Grip
Postadress 81569 MÅNKARBO
Telefon 070-2365361
E-post info@mankarboif.se
Orgnr 817300-0798

Om Månkarbo IF

År 1922 bildades Månkarbo idrottsförening (MIF). Det var fotboll som var den dominerande sporten redan från början. Första fotbollsplanen anlades vi Postboda, en bit utanför Månkarbo. Samma år som klubben firade sitt tioårs-jubileum vann man den nordvästra upplandsserien. När den nuvarande E4 skulle dras fick klubben inte längre hyra marken vid Postboda, men redan året därpå, 1937, hade man en ny idrottsplats iordningställd som var belägen strax söder om den nuvarande platsen. 1938 köpte klubben marken där den än idag ligger kvar. Det planerades även för en dansbana på området. Det hela stod klart 1942, både med den inbyggda dansbanan och idrottsanläggningen.

Förutom fotboll hade man en udda sport som sparkstöttingsåkning men det var längesen nu. Två år efter klubbens bildande fanns även skidor på programmet. Fotboll och skidor har sedan dess varit de sporter som utövats under hela klubbens historia. Ett elljusspår anlades 1965 i Månkarbo och därmed fick även skidsektionen vind i seglen. Framgångarna i skidspåren kom i och med detta. Det var först och främst bland juniorer och bland skolungdomar där det blev framskjutna placeringar. Men även bland seniorerna fanns det respekterade namn i uppland.
Ishockey fanns också på programmet ett tag. 1958 så anlades en rink bredvid fotbollsplanen och redan samma år deltog man med ett lag i seriespel. Men det blev en kortvarig sejour. Redan efter tre års seriespel lade man ner verksamheten. Istället gjordes rinken i ordning för skolungdomar och andra "vanliga" skridskoåkare.