Vilstahallen
14 januari 2024
15:00

Referat: Jäders IF - Katrineholms SK FK

Omstarten efter alla helger utspelades i den enda hall som kan konkurrera med skjulet i Vagnhärad om att kännas ogästvänlig och svårspelad. Halt golv, små omklädningsrum, 13 grader i hallen och en av få rapporttavlor som fungerar sämre än Nyhemshallens – så då har jag kastat ur mig lite negativism. Många av KSK truppens mer frekventa spelare var kvar vid julbord mm så en mycket snabb föryngring hade skett och den toppades av äldre sonen Nilsson som redan fanns på plats vid Vilstahallen och fick därmed göra seniordebut innan 15 fyllda. I truppen dagen till ära fanns även coach Nilsson – redo att hoppa in för att göra en Gudjohnsen – dvs spela med sin son. Nu kanske isländska landslaget för Arnor och Eidur är en lite större arena för denna händelse än Vilstahallen och Futsalens div 2 Sörmland men det är ändå ganska unikt.

Nu till matchen och det var inte den mest sprudlande tillställning som spelats. Vi hade rätt svårt att få till något spel vilket inte är så konstigt med många som inte spelat ihop och inte är vana vid den Futsal som vi brukar spela. Det blev otydligt i försvarsspelet och passningsspelet var allt annat än tajmat. Alla försökt dock så väl de kunde och vi kände rätt tidigt att motståndarna hade svårt när vi gjorde det vi kan i ett skapligt tempo. När vi vann boll och ställde om var de ofta väldigt osynkade och det är på ett sådant sätt som vi tar ledningen. Kasper kastar långt till Bago som sätter upp Isac Innocenti till 1-0. Strax efter är det dags för Ibrahim Alalloush att gör sitt första senior mål och återigen är det Capitano Bago som serverar. Vi har dock en rätt svag period därefter och Jäder tillåts kvittera till 2-2. Bago ser dock till att vi tar ledningen efter att Alireza inte givit upp utan fortsatt fightas och tillslut vunnit tillbaka bollen och spelat fram Bago.
Sista minuten går helt i Plantins tecken. Med drygt en minut kvar sätter han 4-2 på långstraff och när han med bara sekunder kvar av halvleken vinner bollen och skjuter strax utanför eget straffområden och bollen placeras perfekt över deras keeper och in i nät så är det stor fotbollskonst och 5-2.

I andra halvlek jagar Plantin ett tredje för att kunna skicka in till Buster och Mr Hattrick men som alla vet krävs det ju tre mål i rad (samma halvlek till och med om man ska vara lite snobbig) och det kraschar hans elaka lagkamrater. Anton gör ett och Isac gör sitt andra innan Plantin får näta igen. Plantins tredje innebär därmed 8-2 och alla dessa tre serverade av Bago. Det blir lite avslaget i slutet och vi släpper slarvigt in 8-3 men med 3:25 hettar det till igen i matchen då den äldre Nilsson kommer in i matchen och strax efter luras Bago av planen så Edvin får göra ett byte med Jonas. Vi försökte snabba på med att få in Edvin eftersom det var oklart om Jonas skulle lösa en hel minut. Det är riktigt nära att Jonas fina framspelning till Edvin kunde ha inneburit ett Nilssons mål men tyvärr stod den elak målisen ivägen.
Ja matchen var väl ingen jättehöjdare men det är inte så enkelt att trycka på knappen när så många inte varit med och spelat tidigare. Alla sliter på att göra så gott man kan och det är inget fel på de individuella prestationerna utan det är mer att det blir lite fel på någon position, något felval mm i många anfall så vi får inte upp farten. Stabila 8-3 i alla fall och vi hoppas att vi kan få med merparten av ordinarie uppställning nästa söndag då det verkligen blir tufft och returmöte mot Banadir som blir bättre och bättre varje vecka.