17 december 2023
17:00

Referat: Katrineholm City FC - Katrineholms SK FK

Nu i juletider blev det ett bra tillfälle med lite avbrott från minijular och annat julbestyr och lira derby nummer två mot City efter krysset i premiären. Vi blev rejält tillplattade förra veckan men nu lite spelar tillbaka men tyvärr i stället några andra borta så det blev en decimerad trupp även denna match men tunga kort som Bago och Calle var tillbaka.
Matchen inleds med ett ganska stort lugnt där City försökte bolla runt lite lugnare bland backarna och sätta långt på Vedran som skulle skarva på löpande spelare. Vi klarade av dessa löpningar och man mot man fighterna bra men redan efter 3 minuter fick vi ett tecken på dagens stora problem. Att vara tillräckligt tätt på vid insparkar. City gör 1-0 på en riktigt hästspark via ribben och stolpen efter ett pet på inspark. Vi kommer tillbaka och kvitterar efter att Kasper hittat rätt med ett utkast till Johannes som avslutar och Bagge drar dit returen. 1-2 är även det efter inspark där bollen studsar runt och landar perfekt till en Cityspelare men innan paus har vi kvitterat efter ett grymt jobb av Plantin som vinner 75 motlägg och Hampus kan rulla fram Anton som kvitterar.

Andra halvlek inleds på helt fel sätt då vi efter avspark slarvar med bollen och den studsar rätt och Kaspers räddning studsar på City spelare och in i mål. 2-4 är en ny inspark som vi är lite för långt ifrån och ett bra City skott landar i nätet. Bagge pressar strax efter på ett förtjänstfullt sätt och lirar fram Simon som gör 3-4 och vi är på G igen. Då inträffar en väldigt avgörande situation. En redan varnad City spelare sänker Johannes med en arm i ansiktet då Cityspelaren i mottagningen försöker göra sig stor och ett av säsongens klaraste gula kort, som skulle medfört ett rött, blev bara en frispark och istället för ett 4-3 spel blev effekten endast att Johannes fick utgå med en hjärnskakning.
Det är alltid svårt för domarna med massor med situationer och spelare och ledare som reagerar och nivån åker upp och ned på grund av vikten av frisparkar och långstraffar vilket är förståligt men att inte ta en varning i denna situationen för att spelaren redan var varnad är inte bra och särskilt när effekten blir så allvarlig.

Vi åker på ännu ett mål i baken men sedan lyfter vi ett hack och Plantin gör två raka mål på fina skott utifrån och när Anton sätter 6-5 känns det som att vi tagit över matchen trots att vi nu fått det rejält rörigt i laget då vi får rulla på endast tre spelare även på libro/pivo positionerna.
Om det är det som sedan medför att killarna blir trötta och inte lika vassa i försvarsspelet är svårt att säga men så blir fallet. City killarna gör fina individuella prestationen och har lite medstuds men det blir lite för enkla mål och City gör 4 mål på rad utan att prestera några direkta kombinationen utan det är mer fina och snabba fötter med bra avslut som resulterar.

Med knappt två minuter kvar tar vi ut Kasper och sätter in Anton som jokerspelar och skapar direkt en långstraff som Anton sätter och strax efter ännu en långstraff som dock missas men med ca 30 sekunder kvar fixar vi fram ett öppet mål som dock tyvärr missas och det blir förlust med 7-9.

Det känns som en riktigt tung förlust där vi har så bra möjligheter att styra över matchen till vår fördel. Vi kan dock inte som lag släppa in så många fasta situationer som idag. Vårt försvarspel brukar vara stabilt och släppa in 9 bollar hör verkligen inte till vanligheterna och idag blir det 7 mål bakåt på 20 minuter i andra halvlek.
Det är dock inte mycket annat att göra än att gratulerar City som var det bättre laget för dagen och vi hoppas att Johannes hämtar sig och piggar på sig så fort det går och är tillbaka på planen under Sjötorps Cup.