Nyhemshallen
26 november 2023
18:00

Referat: Banadir IK - Katrineholms SK FK

Efter storsegern förra veckan laddade vi inför en betydligt tuffare fight när det var dags för derby nummer två när vi åkte till samma hall men denna gång för att spela borta mot Banadir. Med några minuter kvar till avspark var det inte speciellt många på läktaren men när dagens domare blåst igång så var det välbesökt och det var rätt tydligt på ljudkulissen att det inte var det röda laget som hade flest sympatisörer.

Vi började lite halvslarvigt med rätt svagt passningsspel och när det öppnades luckor var vi inte särskilt effektiva utan missade eller var för saktfärdiga så avsluten blockades eller blev svaga. Banadir var rejält uppeldade och fightades och slängde sig och täckte skott, löpte 100 både upp och ned. Vi blev ofta lite för höga i pressen och de slängde/slog längre bollar förbi vår första press och kom med rejäla löpningar medan vi sällan fick avslut på våra anfall. Spelet bedrevs i högt tempo men var hafsigt och stressigt. Banadir har några bra lägen som Kasper med nöd och näppe klarar att mota. Efter en knapp kvart lyckade vi bryta dödläget då storebror Per hittar in till lillebror Calle Isgren som med ett snabbt avslut lurar keepern och vi får ledningen. Med endast 1,5 minuter kvar tar sig Daud förbi men blir fälld och far rätt in i väggen men som tur är klarar han sig från allvarlig skada. Johannes dunkar dit 2-0 och från coachsidan känner man att detta var mer än vi förtjänade och nu måste vi spela stabilt in till paus. 15 sekunder senare har Banadir reducerat på straff och strax efter får de en frispark som tyvärr styr på en röd spelare och ställer Kasper. Killarna visar dock fin inställning och med 30 sekunder kvar slår Calle i till igen och återigen är det brodern Pelle som assisterar.

Pausen ägnas åt att prata igenom det som inte varit tillräckligt bra och att vi måste strukturera upp matchen och inte hamna in i Bandirs mer flängiga spel. Vi visar direkt att vi kan spela mer organiserat och drar tillbaka första pressen något så vi håller ihop laget och ser till att kunna kontra på dem i stället och att vi får avslut på våra anfall. Flera bra lägen fixar vi men det är lite jobbigt med avsluten. Nu får vi faktiskt lite hjälp med detta efter att Hampus jobbat på och spelat in bollen på ett strålande sätt så möter en Banadir spelare bollen och sätter den i egen kasse. Nu hittar vi verkligen rätt i spelet och kan relativt enkelt styra bort dem mot kanterna och stjäla boll. Vi har två riktigt fina anfall där öppna mål missas med det tredje anfallet med klapp – klapp spel avslutar Bago i öppen kasse efter sista pass av Johannes. Nu ger resultatet oss lite lugn och det kommer även ett 6-2 som Daud gör på straff som han själv ordnad genom att bli överkörd av Banadirs målvakt. Vi åker på en sjätte frispark och de får en 10 meters straff men Kasper räddar det läget det får och det känns som att luften börjar gå ur Bandadir. Efter lite stiltje i matchen tycker Calle att det är dags att stänga butiken och stjäl bollen och springer igenom hela Banadir laget och prickskjuter 7-2. Banadir ger inte upp utan fortsätter forcera men det känns inte riktigt som att alla tror på det så det blir inte någon helhjärtad press även om det gör 7-3 på ett fint skott.

Slutet på halvleken känns som att det är väldigt långt och även om vi inte direkt blir pressade så känns det skönt när tiden äntligen rinner ut och vi kan jubla över tre poäng. Mest jublar nog Daud som publiken buat ut i andra halvlek och han skapar sig väl inte några nya vänner när han svara med ett rejält segerfirande.

Det är en lite stökig och slarvig första halvlek men i andra när vi kommer in rätt i försvarsspelet så ser vi vad som händer när gör rätt saker. Utan att göra några fantastiska anfall får vi fina kontringslägen och flera 2 mot 1 lägen och vi hamnar helt rätt i försvarsspelet. En fin seger som kanske satt onödigt långt in.