Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Katrineholms SK FK KSK Futsal

Följ

KSK Futsal

Följ oss för uppdateringar
Följ
Katrineholms SK FK
Fotboll
KSK Futsal
Futsal Div. 2 Herr Södermanland 2023/2024
Tabell
Lag M V O F P
1 Alegria FC Nyköping 10 8 1 1 25
2 Katrineholm City FC 10 7 1 2 22
3 Katrineholms SK FK 10 6 1 3 19
4 Banadir IK 10 4 0 6 12
5 Jäders IF 10 2 1 7 7
6 Stjärnhovs IK 10 1 0 9 3
7 Oxelösunds IK 0 0 0 0 0

Match

Katrineholms SK FK

4 - 4
Nyhemshallen
12 november 2023
17:30

Katrineholm City FC

Referat

Referat: Katrineholms SK FK - Katrineholm City FC

Derbyfight
Säsongspremiär och match mot Katrineholms City som kommer in i årets säsong med nyttig erfarenhet från division 1. I år ser konkurrensen ut att bli hård i vår division två serie med Jäder som har en hel del SFL rutin i sitt lag och Alegria från Nyköping som samlat många vassa Futsalspelare i sitt lag. City har nog dock verkligen tankarna på att försöka vända upp i division ett igen och kändes på förhand som favoriter men vi minns från säsongen 21/22 att vi klarade av att vinna en och förlorade den andra med uddamålet.

KSK har detta år fått tillbaka en hel del spelare som endast spelade sporadiskt förra året och därtill fått in Hampus Moqvist och Simon Björling som direkt visade att de kommer förstärka gänget ordentligt. Vi började dock lite skakigt och City tar initiativet och ligger på medan vi inte får i gång något spel alls. Redan efter 2:15 släpper vi lite olyckligt in ledningsmålet där skottet touchar på en KSK-spelare och ställer Kasper i målet. Vi har rejält jobbigt och även om City kanske inte skapar några jättechanser utöver målet och en klackspark i fritt läge.

Efter ca tio minuter börjar vi dock kunna ta tag i bollen och få lite ordnade anfall. Vi får till en kanonkontring där vi bör göra mål där vi är 2-1 men sista passet blir för hårt. Vi får en riktigt vass situation där Johannes snor bollen av en City spelar och blir fri men hålls fast bakifrån och ska man följa regelboken så skulle jag nog känna att detta är väl verkligen fråga om det inte borde vara rött för målchansutvisning. Som fotbollsåskådare och spelare känner man dock att oavsett regelbok så känns det ok med gult i en sådan situation.

Kvitteringen kommer dock där Johannes visar vilket humör han är på idag då han glider och räddar bollen på väg ut över sidlinjen där deras kille tror att de ska få inspark och byter men Johannes är snabb upp och spelar fram Bago som sätter kvitteringen. Det går inte särskilt många minuter därefter när Bago slår en hörna och City försvaret är inte alls med på noterna och Simon Björling kan smälla in 2-1 och göra sitt första tävlingsmål i KSK.
Vi är jäkligt disciplinerade hela matchen men just efter målet har vi två situationer där vi kanske inte är riktigt 100 i fokus vilket krävs i man mot man spelet. Samtidigt som man förstås också måste hylla City-spelarnas individuella skicklighet då man på egna initiativ ordnar ytor som ger dem både 2-2 och 2-3. Det känns förstås tungt att så snabbt vara tillbaka i underläge men vi fortsätter spela bra och har en riktigt bra chans i slutet av halvleken där Karja i deras kasse gör en otrolig reflexräddning på Johannes skott och därefter är Hampus är så när på att kvitter på sin första bolltouch efter att han kommit in.

Det känns lite tufft att ligga under i paus men City var så pass mycket bättre i inledningen så det är heller inte orättvist. I andra blir det sedan mer statiskt spel, City kliver upp med två gubbar tidigare och det blir mer 2-2 spel och vi ligger bra i försvarsspel men när vi får kontringslägen är det inte riktigt så passningarna går fram. Tiden rinner i väg och målchanserna är få men sedan brinner det till en del när Demir i Citylaget får en varning efter en rejäl stämpling på Johannes och eftersom han redan är varnad är det ett solklart rött kort. Det är nu rejält hetsigt på planen och efter varje domslut är det polsk riksdag. Vi får inte riktigt ner pulsen och spelar ett svagt 4-3 spel och sedan har vi aldrig tränat på detta så man ska väl inte vara för kritisk men chanserna blir få.

Johannes är sedan även inblandad i nästa situation där Johannes i kontringen blir hårt fasthållen av Eldin i Citygänget när Johannes är på gång i en vass kontring. Johannes svarar med att sparka på Cityspelaren. Domaren har redan blåst frispark och då är det förstås en given varning på Eldin som redan har en varning och följaktligen borde City åkt på ännu ett rött. Samtidigt behöver inte domaren vara särskilt hård för att bedöma Johannes spark som direkt rött men i detta fall känns det som att domarna väljer att kvitta detta lite mot varandra och endast ge Johannes ett gult kort. Knappast en bedömning som Jonas Eriksson suttit i studion och ansett var korrekt hanterad men som Alec Axén hade tyckt var fair eftersom resultatet blev lika för båda lagen.

Killarna visar en jäkla fin inställning där vi trots att vi missar 4-3 chansen jobbar på och kvitterar då Bago hittar fram bollen till Johannes som gör kvitteringen. City har mer boll men vi känner oss rätt trygga och när Bago snor ännu en boll och forcerar mot Citty kassen. Bollen kommer lite långt ifrån honom och det ser ut som att Karja i City kassen ska hinna fram men då slår han till med en riktig härlig suldragning och kan defilera in 4-3 i en övergiven kasse.
Nu slänger City i gång hela fokuset på anfall och får några bra lägen och med bara några minuter kvar tappar vi markeringen på bortre och City kan kvittera. Det känns surt och jag tror att spelarna blir lite fokuserade på att vi tappade detta fina läge vi skapat och sista minuterna blir det lite kaos och City får igenom flera vassa skott men Kasper är på tå och kan parera dessa så vi i alla fall får med oss en poäng.

Vi måste vara nöjda med vår prestation för det är ett bra försvarsspel nästan hela matchen. Vi får inte till anfallsspelet riktigt så bra som det skulle kunna göras men vi skapar ändå rätt många bra chanser på våra omställningar även om man skulle förstå önska något högre kvalité i första passningen vid några tillfällen.

Alla spelare gör det riktigt bra men måste höja Johannes något extra som visar hur otroligt bra han är i sina bästa stunder och lägger ned ett enormt jobb. Poängspelare Bago som fixar 2+2 är förstå avgörande och även plus till evigt unge Pelle Isgren som fick ta Isgrensplatsen i truppen denna gång då vi fick ett sent återbud från Calle.
Nu fokus på Jäder nästa vecka om kommer till oss efter en uddamålsseger mot Banadir
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Anton Bago 1 2 2 0 0 4
Johannes Lundblad 1 1 1 1 0 2
Simon Björling 1 1 0 0 0 1
Anton Halvarsson 1 0 0 0 0 0
Hampus Moqvist 1 0 0 0 0 0
Jakob Ivarsson 1 0 0 0 0 0
Olle Lindgren 1 0 0 0 0 0
Patrick Plantin 1 0 0 0 0 0
Per Isgren 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Kasper Hovsby 1 0 0 0 4 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

sön 17 dec 2023, 17:00 Katrineholm City FC - Katrineholms SK FK 9 - 7