5 mars 2022
14:00

Romani FC Västerås

Referat: Katrineholms SK FK - Romani FC Västerås

Sista matchen för säsongen för KSK futsal och det är ju alltid kul när det är en kvalmatch uppåt så alla kring laget känner att det varit en bra säsong och vi ändå lyckats nå bra resultat. Romani Västerså var våra gäster och som vanligt när det gäller Futsal så kom de max 30 minuter före match. Nu var väl inte våra föreberedelser så mycket bättre då man inleder dagen i tron att vi kommer ha det bästa laget som vi kan ställa på benen just nu förutom våra långtidsskador och Noak som var upptagen av jobb. En timme innan samling hade vi tappat tre gubbar och stort tack till Abdikarin som ställde upp på kort varsel trots födelsedag och inte spelat fotboll på länge samt coach Jonas som släppte trygghet att kunna stå vid sidan och berätta för allt andra vad de gör för fel till att ta på sig matchkläderna igen. Det är ju inte alla lag som kan slänga in en fd div 1 spelare i laget. I och för sig vad det utomhus och strax före vänstertrafikomläggningen men ändå.

När vi väl kom till match så märktes det att vi var inte helt på tå. Motståndarna var inte i närheten av klassen som Motala hade och det var nog en jäkla tur. Vi märkte att det var sega i omställningarna och de som försökte sig på individuella aktioner var inte särskilt vassa. Trots detta tappade vi lite fokus i eget straffområdde vid en rörlig situtation och låg under. I mitten av första drog vi dock på och då såg vi deras svagheter. Det hade väl heller inte en målvakt som tog något extra – snarare kastade han in någon extra boll. På bara några minuter hade vi vänt till 6-1 efter två kassar av Linus, ett av Abdikarin, Abukar, Bago och Anton. Därefter gick vi tillbaka till lunken men Abukar fick iaf in en boll till så vi hade betryggande 7-1 i halvlek. I pausen var det många som konstaterade kvalitén på motståndet och vi fick inte med oss någon energi in i andra utan den här obehagliga känslan av att de är så svaga att det kommer bara rulla på. Så svaga var de inte. När vi slutade springa exponerades inte deras svaghet utan de kunde klara av oss i försvarsspelet och det fanns några som kunde kombinera så efter att vi gjort varsitt mål (där Karjas långa utkast fick lite hjälp av en motståndare men gav Karja än en säkrare plats som skytteligaledare som målvakt) så började Romani närma sig och gjorde tre raka mål till 8-5. Jag kan inte säga att jag han bli orolig men kändes ändå jäkligt onödig. I slutet skärpte vi oss en stund och kunde göra två mål från Bagos fot innan de avslutade med ett 10-6 mål. Trots mitt avrådande tog Jonas sitt första tränar kort och bytte in sig själv i slutet och satte en jäkla fart på sista minuten med ett rungande stolpskott. Därefter avgjorde han även straffsparkskyttet som följer alla dessa kvalmatcher och detta gav honom en rejäl nytänding så nästa år kommer vi nog ha ytterliggare konkurens bland de små snabba wingarna vilket kan behövas eftersom skadorna varit många där.

Totalt kan man inte säga annat än att det var en svag prestation av oss. Vi ska ha runt 5 måls försprång per halvlek och vinna med 10 bollar i denna match. Det kan ju kännas trist om det skulle bli friplatser om vi missar på detta. Samtidigt ska vi inte helt ge upp första platsen för rykten gjorde gällande att det finns en hel del kvalité i Romani som inte var med för dagen. De tre bästa målskyttarna var inte på plats i dag och jag förstod sedan det konstiga deras materialare vill säga efter matchen. Han yrade om att vi hade haft tur och jag tänkte att hade han sett matchen? Nu förstod jag att detta om sju spelare som var bra var menat att de hade sju bra spelare som inte var med. Att ha sju spelare borta kan nog i och för sig vi också säga – frågan är ju hur mycket bättre de kan bli men vi får hoppas på mycket bättre. Annars var det som sagt två olika världar jämfört med förra veckan. Det var division 1 känsla på allt förra veckan men nu tillbaks till div 2 lunken. Domarna som var otroligt vassa förra veckan var riktigt ojämna och ingen visst var nivån var förutom hur viktigt det var att hålla avståndet vid frisparkar. Vi får inte den inramningen i Nyhemshallen som de fick i Motala Sporthall så det kändes som en källarmatch och nivån på fotbollen var som natt och dag. Vi tar dock vår seger och våra tio mål framåt utan att skämmas och vi blir ändå två i gruppen.