Katrineholms SK FK Futsal

Referat: Katrineholm City FC - Katrineholms SK FK Futsal

Derbydags.
Efter att vi fått lite fart under skorna och spelat två lite bättre matcher var det dags för derby mot Katrineholms City. Redan när man kommer in i omklädningsrummet så märker man en viss skillnad. Det är mer fokuserat och även om det snackas och stojas en del så är det som att många slagit på den lite mer seriösa knappen.

Det är många bra ord som sägs mellan killarna och hela uppvärmningen är ett uppbyggande av laget. Det peppas och det är fokus på lagspel och disciplin inför matchen. Vi är alla överens om att även om dagens motstånd har namnkunnigare lag med massa division 2 rutin vet vi att vi stör dem om vi spelar rätt.

När matchen rullar igång så står vi helt rätt. De första tre-fyra anfallen som City har är vi sånär att sno den raka bollen in till deras pivot. De visar dåligt tålamod och då kommer vi få chanser. Efter ca 3:00 minuter tappar City ut bollen och någon på bänken är snabb och lägger upp bollen till Jacke som direkt sätter bollen i djupet till Noak och det är 1-0 till oss. Vi fortsätter att spela helt rätt och får några bra lägen men det är City som kvitterar då de sätter en vacker klassisk tåfjutt otagbart bakom Karja. Vi behåller tålamodet och skapar flera bra chanser. Lundblad sätter två i stolpen och har en härlig skottfint i friläge där deras målvakt sitter ned grundlurad men tyvärr landar bollen ändå inte i mål. När vi möter ett så bollskickligt lag så är det väldigt viktigt att ta lägen när de kommer och tyvärr når vi inte hela vägen upp och istället går vi bort oss i slutet av halvleken och får knalla i till pausfikat med 1-2 i baken.

Till andra pratar vi just om att vi gör det bra och det är bara att fortsätta men också att fortsätta vara disciplinerade så vi inte tappar positionerna. Tyvärr är vi inte helt på tå när de får en hörna och Fabbe Falk gör sitt tredje för City med en riktig dräpare i krysset. Nu skulle det kunna rulla på och vi skulle kunna bli hängande men vi fortsätter spela bra försvarsspel och City får sällan till några kombinationer och vi kan freda oss ganska enkelt men har samtidigt svårt att skapa något eget spel. Vi får dock lite hjälp av att City är klantiga när vi vinner boll och drar på sig flera onödiga frisparkar. Tillslut är vi upp i sex frisparkar och det blir frisparksstraff och Lundblad är stensäker. Vi är uppe på 3-2 med 5,5 kvar att spela.

Vi försöker kliva lite högre och skapar lite halvlägen men får lite svårt att få till det. Med minuten kvar försöker deras spelare filma till sig en frispark och vi får istället indirekt frispark men hade mycket väl kunnat fått en frispark för hands istället. Bara sekunder senare får vi istället en långstraff då deras spelare borde fått frispark men när han tar med handen i fallet blåser domaren och vi får långstraff. Det kändes felaktig men nu fick vi den och Lundblad är lika säker denna gång och gör 3-3. Nu är det bara en minut kvar men tyvärr gör vi försvarsmässigt vår sämsta minut i matchen. Lite för mycket adrenalin och glädje efter målet gör att vi hamnar efter och blir bortspelade och City gör 4-3. Det känns surt att tappa så i slutet och några av City spelarnas firande känns väl inte så värdigt men man bestämmer ju själv hur man vill uppfattas i med och i motgång så känns bra att våra killar höll sig lugna trots besvikelsen och vi ska verkligen gratulera City till segern och en bra insats. Det finns mycket kvalité i många av deras spelare.

Spelmässigt måste vi ändå vara nöjda och även om vi har mycket mindre boll och färre långa anfall skapar vi lika många farliga chanser som City och känslan är ändå att vi hade varit värda ett kryss. Det är dock en kul match och det var en rejäl nivåhöjning jämför med våra tidigare matcher i serien. City visar upp ett helt annat spel än de lag vi mött tidigare och då är det roligt att se att vi hänger med bra. Fabbe Falk i deras lag är man of the match med tre raka baljor och egentligen den enda som bröt mönstret och skapade lägen samtidigt som han höll ihop försvarsspelet. Hos oss är det många som gör gedigna insatser och ska ha kredd för insatsen men kanske lite extra till Karja i mål som räddar på alla sätt och tar två lägen med ansiktet. Lundblad vass i många situationer och gör två säkra mål på långstraffar.
Bara att ta med sig insatsen och behålla lite av detta fokus och inställning till nästa match.