12 november 2021
21:00

Katrineholms SK FK Futsal

Referat: Södertälje Futsal Club - Katrineholms SK FK Futsal

Efter att varit ledare i en massa år finns det få ställen som känns mer ogästvänligt än Geneta IP i Södertälje och det är ju inte sällan man fått åka dit på mindre roliga tider och dagar. Nu var det match i div 2 Futsal och det var i och för sig i närliggande Wasa Sporthall men tiden .. 21:00 en fredagskväll. Måste erkänna att jag trodde det var någon som skojade.
När man efter fredagstacosen satte sig i bilen och åkte upp blev man dock riktigt förvånad. Detta gick inte att jämföra med Geneta IP. En i det närmaste perfekt hall att lira fotboll i med fasta stolar i väggen, två små läktare med massor med folk, strålande ljudanläggning, massa arrangörer som fixade både det ena och det andra, kiosk med toast, nedsläckning av ljuset i samband med entrén (inte helt färdigrepeterat dock) gav en bra inramning. Sedan avslutades det hela med den längsta slutsignalen någonsin pga en spelare i deras lag i besvikelsen sparkade på en dörr så inbrottslarmet gick vilket medförde att tjutet i öronen satt i till Strängnäs ungefär.

Till matchen

Dagen trupp var lite mer rutinerad och van vid Futsal spel. Även om antalet träningar i år nog hamnar under 2 i snitt så märktes det att det var mer samspelt och bättre positionsspel än tidigare. Motståndarna såg inte så vassa ut i spelet i inledningen men helt plötsligt dök nr 81 upp från ingenstans. Den killen hade en grym teknik och en vänsterfot som slog riktigt fina passingarn. Hela deras spel styrdes av denna kille som från det att han kom in på planen inte gick av den förens det vara slut. Vi spelde dock med ett bra defensivt fokus och trots hans maskerade passningar är vi på tå och kan stänga ytorna. Vi har ett helt ok anfallsspel och när Daud efter lite flipperspel efter sin frispark gör 1-0 och Abukar 2-0 strax före halva första halvlek känns allt stabilt. Vi har bra lägen och även en boll som måste varit inne men som domaren inte godkänner. Detta förändras dock efter ett missat pass och Södertälje gör 1-2. Spelet väger fram och tillbaka. Det blir ännu mer ovissare när denna spelfördelare i Södertälje med två sekunder kvar av första halvlek från egen planhalva sätter kvitteringen.

I andra tar vi över mer och mer och bollen dansar på mållinjen vid två tillfällen och vi har 3-1 lägen som slarvas bort så man börjar tänka till Geogien borta. När sedan motståndarna dessutom tar ledningen efter en olycklig styrning på KSK ben känns det riktigt motigt. Med fem minuter kvar släpper dock proppen. Jacke snor bollen och på egen hand sätter han kvitteringen. Två minuter senare serverar Jacke bollen till Noak och vi är i ledningen. Daud och Jacke fyller på med varsitt och vi har 6-3 ned 1:15 kvar. De låter sin målvakt följa med och vi får problem att räkna in så de reducerar men man han aldrig bli orolig utan med 30 sekunder kvar kan Jacke sätta 7-4 i öppen kasse.

Överlag en bra insats men det finns lite kvar att vässa i passningssäkerhet och timing när vi får lägena för vi ska kunna göra så pass många mål tidigare i matchen att det aldrig blir jämnt. Borta i Södertälje tar man sällan så många poäng så stark seger och med lite fler träningspass på flera spelare kommer det bli bättre och bättre.