Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Hagaströms SK (Skridsko)

Följ

Skridskosektionen

Följ oss för uppdateringar
Följ
Hagaströms SK
Skridsko
Skridskosektionen

Kontaktinformation

Namn Hagaströms SK
E-post kansli@hagastromssk.se
Orgnr 885000-7843

Om Hagaströms SK (Skridsko)

Hagaströms skridsko ingår som en sektion i Hagaströms Sportklubb.

Skridskosektionen har funnits sedan 1970 och vi som finns inom skridskon är väldigt stolta över vår sport, våra åkare och våra engagerade föräldrar.Vi har hastighetsåkning på skridsko, kortbaneåkning, rullskridskoåkning och kälkåkning för funktionshindrade inom vår verksamhet.Vår målsättning är att alla som kommer till oss ska känna sig välkomna.

Skridskoskolan och skrinnarskolan
Skridskoskolan och skrinnarskolan är för våra yngsta åkare. Där leken är utgångspunkten för att lära sig grunderna i skridskoteknik, balans, koordination och stabilitet.

Våra ledare träffar åkarna en gång i veckan från oktober till och med februari. På hösten i Gavlerinkens B-hall och under vintern på Hagaströms IP.

På vintern tävlar de som vill i vår Minutentävling. Där man försöker slå sin egen bästatid.

I skridskoskolan behövs det alltid en hjälpande hand för tränarna så är du lite intresserad så säg till, du behöver inte kunna någon skridsko utan ett glatt humör och känsla för barn är det som behövs. Vi i klubben hjälper dig bli en bättre skridskotränare efter hand.

Kälkåkning
I den här gruppen åker barn och ungdomar med rörelsehinder skridskokälke. Vi leker och tränar balans, koordination och teknik. Utgångspunkten är aktivitet och samvaro. På vintern tävlar en del i vår Minutentävling medan andra nöjer sig med att träna. I den här gruppen behövs alltid hjälpande händer, är du nyfiken och vill vara med och skapa en idrottsaktivitet för barn och ungdomar med rörelsehinder, hör av dig. Ledarutbildning kan du få genom klubben

Ungdomsskridsko 11 -16 år
I den här gruppen väljer du själv vilken nivå du vill träna och tävla. Här träffas både killar och tjejer och tränar tillsammans under hela året. Några är med under sommaren, andra kommer på hösten efter att fotboll och friidrott tar vinterledigt.

Några åker runt på tävlingar i hela Sverige medan några nöjer sig med att träna.

Du behöver inte ha åkt skridsko när du var liten utan du kan lika gärna börja när du är femton eller sexton. Vi försöker lära dig skridsko utifrån dina förutsättningar.

För information ta kontakt med några av våra ungdomstränare:

Junior- och seniorverksamheten
Vi vill ge våra åkare en chans att bli så bra som de har förutsättningar att bli, det innebär att vi har en junior och seniorverksamhet med inriktning på elit, men där de som vill fortsätta träna och tävla för gemenskapens och nöjets skull ska ha den möjligheten.

Våra junior och senioråkare tränar under hela året och de bästa tävlar ofta både under vinter- och sommarsäsongen.

Vi uppmuntrar våra åkare att hålla på med flera idrotter eftersom vi tror att det kan utveckla dem till bättre skridskoåkare.

Alla oavsett ålder är välkomna att träna med oss, är du intresserad av rullskridsko eller skridskoåknining på is så ta kontakt med någon ansvarig tränare så är det bara att hänga på.


VÄLKOMMEN TILL HAGASTRÖMS SK SKRIDSKO