Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om FK Älmeboda/Linneryd

Följ

FK Älmeboda/Linneryd

Följ oss för uppdateringar
Följ

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen. Läs mer om vår cookie policy här. Genom att fortsätta använda tjänsten godkänner du denna.

Okej
FK Älmeboda/Linneryd
Välj lag

Kontaktinformation

Namn FK Älmeboda/Linneryd
Adress Rönnvägen 1
Postadress 36024 LINNERYD
E-post info@fkalmebodalinneryd.com
Orgnr 829502-3249

Om FK Älmeboda/Linneryd

Fotbollsklubben Älmeboda/Linneryd är sedan 1994 en sammanslagning av Linneryds AIF (grundad 1935) och Älmeboda IF (grundad 1946). Redan långt dess förinnan hade det förstås spelats "byafotboll" på ängar och betesvallar i de två grannsocknarna. Att den nya klubbens namn gav företräde åt Älmeboda var helt enkelt ett förbundskrav då Älmeboda IF vid sammanslagningen hade en högre position i seriesystemet än Linneryds IF.

1977 hade Älmeboda IF skapat rubriker i pressen. "Kometlaget", som man kallades, vann 1976 division 5 för att året därpå gå rakt igenom "fyran". Lilla Älmeboda var i division 3 - med dagens seriesystem likvärdigt med division 2.

I mångt och mycket är det den kultur som då grundades som återspeglas i FK Älmeboda/Linneryds något överraskande avancemang (2006/07) till division 2. Många som var med som spelare under framgångsåren på 1970-talet har nu söner, bror- och systersöner och/eller andra närstående i laget. Betecknande för den familjära andan och tillväxten i klubben är, att i det gäng som 2004 vann division 4, 2005 division 4 Elit och 2006 division 3 var inte mindre än 17 spelare egna produkter. Familjebanden är för övrigt påtagliga också i det damlag som 2006 kvalade sig upp till division 3.

Befolkningsunderlaget i glesbygdssocknar som Linneryd och Älmeboda har varit sviktande i årtionden. Det var också det den främsta anledningen till 1994 års sammanslagning. På senare år har FK Älmeboda/Linneryd, av samma orsaker, etablerat ett samarbete, främst på dam- och ungdomssidan, med Konga SK.