3 augusti 2021
19:30

Fanna BK

Referat: Alsike - Fanna BK

Sen kväll i Knivsta borta mot Alsike och fortfarande ömmande ben efter söndagens batalj mot Håbo. Alsike tar direkt tag i taktpinnen och rullar ut oss rätt så duktigt första 5-6 minutrarna! Kan bli en jobbig kväll det här, tänkte jag. Inställningen fanns iaf där men Alsike var duktiga och vi hade svårt att hålla boll och hitta rätt i passningarna. Mycket logiskt kom iaf Alsikes 1-0 efter ett bra anfall och ännu en gång blir det en väckarklocka. Vi tar om inte över så hittar vi mer rätt i vårt spel och hittar varandra i snabba varianter som flera gånger leder till avslut men den vill inte riktigt in. Men innan första perioden är över har iaf Abdullah hittat en lucka och kvitterat till 1-1. Andra är jämn och Alsike har lite farligheter, bland annat ett skott i ribban och vi har ett par frilägen som Alsikes väldigt duktiga målvakt lyckas avvärja. Inför tredje möblerar vi om lite för att ändra matchen och vi hotar mycket i djupet men bollen vill inte in på våra frilägen. Tillslut kommer ett bra inspel från kant som Viggo precis missar vid straffpunkten men bakom dyker Rami upp och drar till ett otagbart skott vid stolproten! 2-1 och minat sagt vild glädje i laget. Vi fortsätter skapa lägen men Alsikes målvakt gör det bra medans Pecka spikar igen på andra sidan. Sen får Kasper ett nytt läge och den här gången gör han inget misstag och sätter 3-1. Ungefär 5 min från full tid gör Alsike 3-2 på hörna och nu är det lite panik från bägge lagen. En stark defensiv gör att vi kan åka hemåt mot Enköping nöjda och glada med tre rykande poäng i bagaget.
Alla gör verkligen genomgjutna insatser idag och har fantastisk inställning! Extra plus till inlånade P09, Even och Yuri som sliter och tacklas genom hela matchen.