Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Westerviks BS

Följ

Westerviks BS

Följ oss för uppdateringar
Följ
Westerviks BS
Westerviks BS

Kontaktinformation

Namn Westerviks BS
Adress POLYMERGATAN 1
Postadress 59350 VÄSTERVIK
Telefon 070-7712267
E-post lars.zeed@telia.com
Orgnr 802433-3521
Kontonr Bankgiro nr. 5265-7277

Om Westerviks BS

WESTERVIKS BOULE SÄLLSKAP HAR SEDAN 2014 EN EGEN ANLÄGGNING, SOM VI DELAR MED VÄSTERVIKS BÅGSKYTTEKLUBB.
ANLÄGGNINGEN LIGGER PÅ POLYMERGATAN 1 I VÄSTERVIK OCH PÅ HEMSIDAN FINNS EN KARTA SOM MER I DETALJ GER INFORMATION OM PLATSEN.
INOMHUS FINNS 8 BANOR OCH UTOMHUS DISPONERAR VI 40 BANOR.
INFORMATION OM STYRELSE - TÄVLINGAR - UTHYRNING OCH ALLA INOM FÖRENINGEN GÄLLANDE TRÄNINGSTIDER FINNS ATT TILLGÅ PÅ VÅR HEMSIDA.

Så började det…
Ett gäng bouleentusiaster träffades för att spela boule i stadsparken på be-fintliga grusgångarna. Några av dessa var Kaj Daremo, Lennart Brewitz, Håkan Berg och Bengt Ericsson – året var 1994 – och snart beslutades att bilda en bouleklubb. De första utkasten till att bilda en bouleklubb skrevs ned på en servett på Restaurang Poseidon i Västervik.
Westerviks Boule Sällskap (WBS) bildades den 25 april 1994 och man sökte omgående inträde i Svenska Bouleförbundet, där den geografiska tillhörigheten är Östsvenska Bouleförbundet (Ösbf) – vilket beviljades den 10 oktober 1994. Detta innebar också att de medlemmar, som så önskade, kunde erhålla licens för att få spela tävlingar sanktionerade av Svenska Bouleförbundet.

Kaj Daremo blev den förste ordföranden. 40-talet medlemmar anslöt sig snabbt och en handfull valde att ta tävlingslicens. Redan från starten till-skrevs Västerviks Kommun om möjligheten att anlägga banor i Stadsparken. 1996 presenterade konstnären Lars Jönsson en kolorerad skiss av en boulepaviljong – en framtidsvision. Efter många om och men lyckades sällskapet få anlägga 2 banor strax ovanför Kyrkans hus och då hade antalet medlemmar passerat 60 st.

Lennart Brewietz tog över ordförandeklubban 1997. En hel del lokala tävlingar arrangerades och seriespel anordnades på sommaren. Spelare från hela Tjust bjöds in för att spela Tjustmästerskap på Karstorp. Trängseln på ”de egna” banorna ökade i och med att antalet medlemmar blev fler. Separata träningstider för juniorer, seniorer och veteraner blev ett måste.
Under hösten 1997 beslutade kommunstyrelsen – äntligen – att 40 000 kr skulle avsättas till nya banor under 1998. WBS fick huvudmannaskapet och medlemmarna byggde sju nya banor i den vackra stadsparken, vilka finns kvar än i dag.
Tjustserien kommer till i början av 2000-talet och bestod av lag från, Ankarsrum, Hjorted, Loftahammar och Västervik. Överum kom tidigt med och idag ingår även Hultsfred i Tjustserien utomhus. Serien är en tävling för veteraner 55 år och äldre.
Ulf Jönsson blev nästa ordförande år 2002 och därefter Claes-Håkan Ryd-berg som tillträdde 2005. Claes-Håkans stora mål var att få till en egen boulehall. Vid årsskiftet 2007-2008 var hallen med fyra banor färdig att tas i bruk. Westerviks Boulehall låg i stadsdelen Johannesdal. Klubben hade då 100 medlemmar varav cirka 20 st. med licens.
2012 tillträdde Jan-Erik Karlsson som ordförande och 2014 kom det stora lyftet anläggningsmässigt för WBS. Westerviks Boulecenter bestående av åtta inomhusbanor och 12 utomhusbanor byggdes av medlemmarna på Polymergatan 1, intill Lucernaområdet. Lokal och mark, hyrs av Plivit Trade med stöd från kommunen. Antalet medlemmar är nu drygt 130 varav cirka 40 st. med licens.
Tomas Östin fick ordförandeklubban 2015. Medlemsantalet har varit relativt konstant sedan dess. 2016 byggdes ytterligare fyra utomhusbanor på befintligt område. Ytterligare 24 banor byggdes på grannmarken – efter tillstånd av företaget Resinit som markägare – inför Ösbf:s seriesammandrag 2016 där WBS stod som arrangör. 40 tremannalag, eller cirka 270 boulespelare, var på plats under två dagar. Även 2017 och 2019 stod WBS som arrangör för ett Ösbf seriesammandrag.