Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Waggeryds IK A-lag Herrar

Följ

A-lag Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ

Kontaktinformation

Namn Waggeryds IK
E-post waggeryds.ik@telia.com
Orgnr 828000-2307

Om Waggeryds IK A-lag Herrar

Waggeryds A-Lag i fotboll eller "De Vita Eleganterna" som dom kallas för i folkmun har på senare år etablerat sej som kommunens i särklass bästa lag. Eleganterna har sedan säsongen 2013 hållt en ständigt uppåtgående trend som kantats av idel topp-placeringar och som nu tillslut tagit laget till spel i Division 4.

Säsongen 2013
Säsongen 2013 slutade WIK A-lag på en 1:a plats i Div 5 Mellersta, en mycket bra insats då laget i stort sett låg i topp på serien hela säsongen.Av 22 matcher blev det 18 segrar,3 oavgjorda och endast 1 förlust.

Säsongen 2014
Säsongen 2014 slutade WIK A-lag även detta år på en hedersfull 1:a plats i Div 4 NV efter en jämn och tät kamp med Bredaryd/Lanna genom hela säsongen. Av 22 matcher blev det 16 segrar, 5 oavgjorda och 1 förlust. Ett riktigt bra resultat med tanke på att man kom som nykomlingar till division 4!

Säsongen 2015
Säsongen 2015 var det återigen dags att spänna bågen ytterliggare då det nu väntades spel i Div. 4 Elit. En serie som WIK inte har nått på väldigt länge! Detta kom dock att bli lite av en mellansäsong för Eleganterna som slutade på en 7:e plats i tabellen.

Säsongen 2016
Inför säsongen 2016 gjordes det lite rokader inom ledningen och där även ett tränarbyte för att försöka röra om i grytan inför säsongen. Målet var som tidigare väldigt högt satt och siktet var inställt på minst kval till Div. 3. Efter många om och men lyckades Eleganterna tillslut nå kvalet men där blev det tyvärr stopp och eftersom att Div.4 Elit nu skrotats så blev det återigen spel i Div.4.

Säsongen 2017
Inför säsongen 2017 var det återigen dags för lite rokader inom ledarstaben och Coach Roger Andersson, Coach Anders Forsman samt Ass. Coach Robert Wictorin kom tillbaka till laget efter ett litet uppehåll. I och med tränarbytet så kom även ett par spelare som lämnade klubben tillbaka vilket gjort att bredden ökats ganska markant i år jämfört med förra året. Utöver det så är laget ganska intakt sen ett antal år tillbaka och är nu väl ihopspelat och man har även i år höga mål inför säsongen. Laget kommer fortsätta arbeta med sin fina passningsspel och utveckla bolltempo och rörelse ännu mer! Vi ser med förväntan fram emot att säsongen ska dra igång och hoppas på lika bra stöd från hemmapubliken som det varit tidigare.

Säsongen 2018
Vi närmar oss nu träningsmatcherna inför säsongen 2018 och förutsättningarna inför denna säsongen ser ganska bra ut. Förra säsongen slutade med ytterliggare ett dystert uttåg från kvalet till division 3, och vi hoppas nu på att detta blir säsongen som vi äntligen kommer ta steget upp. Truppen inför denna säsongen ser nästintill likadan ut som förra säsongen. Ett par glada nyheter är att Robert Glavas och Sebastian Holmström båda är tillbaka från sina skador och siktar på att kunna vara klara till premiären. Så vi ser fram emot säsongen och att återigen få vara med och slåss i toppen av serien.

Säsongen 2019
En säsong som såg ut att glida oss ur händerna även denna gången. Vi började serien starkt och hade ett ganska bra grepp om 1:a platsen i tabellen vilket hade gett oss en direktplats upp till division 3. Tyvärr så höll vi inte samma höga standard genom hela säsongen, utan GIS kunde springa om oss i slutet av serien och vi fick inrikta oss på kval. Väl i kvalet så kryssade vi i första matchen och förlorade 2:a matchen vilket gjorde att vi var tvungna att vinna sista matchen. Samtidigt som att vi var beroende av hur det gick i den andra matchen i gruppen. Vi har snubblat på mållinjen i kvalet tidigare men denna gången gick det vägen och vi fick äntligen den åtråvärda platsen i division 3. Under säsongen 2019 kom det även in ett antal nyförvärv som hjälpte oss att bredda truppen och där framför allt Felix Taus hade en oerhört framträdande roll i vårat avancemang. Så nu siktar vi på nya utmaningar i division 3 till säsongen 2020 då klubben också kommer att fira 100 år.