Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Umeå Biljardklubb

Följ

Umeå Biljardklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ
Umeå Biljardklubb
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Umeå Biljardklubb
Adress Ekonomistråket 1
Postadress Umeå
Telefon 0730735303
E-post dzenan.sahovic@umu.se
Orgnr 802497-8838
Swish 1235698865
Öppettider Måndag, Onsdag, Torsdag, Fredag, Lördag 18-22 Stängt Söndag och Tisdag

Om Umeå Biljardklubb

Umeå biljardklubb är en idrottsförening för utövare av biljardsport. Biljard har en lång historia i Umeå. En idrottsförening har dock saknats fram till 2009 när Umeå BK först startade sin verksamhet. Sedan 2015 är Umeå BK även medlem i Svenska Biljardförbundet och därmed även Riksidrottsförbundet.

Umeå BK har egna lokaler på Ålidhems centrum i Umeå. Sex stycken Brunswick Gold Crown V bord skapar väldigt goda förutsättningar för träning och tävling, många fler turneringar, nya tävlingsformer, utrymme för många nya medlemmar och i slutändan ännu bättre sportsliga resultat.

Vi är i nuläget drygt 140 medlemmar och fler än 40 är tävlande medlemmar. Vi anordnar regelbundna egna tävlings- och träningsaktiviteter, och vi deltar därutöver i både nationella och internationella tävlingar. De största sportsliga framgångar hittills har varit två sjätteplatser i Lag-SM, en bronsmedalj i individuella SM för herrar och en bronsmedalj i SM för seniorer 44+, en tredje plats i en ranking snooker tävling, och sist men inte minst, två bronsmedaljer i Ungdoms-SM!

Vi vill bli fler! Biljard är både en mycket trevlig social aktivitet men även en sport under det olympiska paraplyet med tävlingar på alla nivåer, från lokala klubbtävlingar hela vägen till europeiska- och världsmästerskapen. Det är också en unik sport där alla kan tävla på samma villkor i samma tävlingar oberoende ålder, kön och funktionsvariation. Det är aldrig för sent att börja, och alla är välkomna!

Vare sig du aldrig har spelat förut och vill bara lära dig grunderna i de olika biljardspelen för att kunna spela med kompisar någon gång då och då; eller om du är nyfiken på biljard som sport och vill ha en ny hobby med många roliga tävlingar och trevliga stunder i en större biljardgemenskap - Du är hjärtligt välkommen till Umeå Biljardklubb på Ålidhemscentrum! Ta chansen, ta kontakt - vi anordnar kurser, träning och tävlingar för alla olika typer spelare i alla åldrar, från ungdom till veteran, från nybörjare till proffs!