14:00

Tierps IF

Referat: Enköpings SK UK - Tierps IF

Snö förra helgen och nu kanonväder , det svänger fort. Spel på en nyanlagd mycket fin konstgräsplan ( granulat ) på Enavallens IP Enköping.

Enköping startar klart bäst och vi fortsätter att ha rejäla problem i vårt försvarsspel. Vi går bort oss fatalt många gånger mot anfallare i hemmalaget som ställs ensamma mot en storspelande Moa Altin Elfving vid 5-6 tillfällen. I min 36 så kommer också ledningsmålet 1-0 för hemmalaget efter en styrning nära mål som ställer Moa. En hårt arbetande Jessica K blir framspelad av Fesa som får en tå på bollen men som går tätt utanför. Kort därefter rivs Fesa ned i straffområdet , domaren dömer straff. Linnea E tar straffen , sätter den säkert till 1-1 i min 43. Moa är den som håller oss kvar i matchen i första halvlek , med rätt skärpa från hemmalagets anfallare hade den här matchen varit över i första halvlek. Det fanns otroligt mycket att prata om i halvtid, prestationen i första halvlek är långt ifrån bra. Gäller att ta ansvar nu i sin position och ta jobbet tillsammans i både det offensiva samt defensiva spelet. Ingen löser det här själv ,,,

Andra halvlek börjar bättre men nu under en aktiv coachning från sidan för att få ordning på positionerna och då framförallt i försvaret. Enköping vill ofta vända brett och komma runt på kanterna , vilket kräver att vi arbetar kompakt och ligger rätt positionerade. I första så agerade vi väldigt naivt och rusade in i dessa lägen vilket blev otroligt farligt så klart. Gäller nog att vi börjar inse att vi faktiskt spelar på en skapligt hög nivå mot motståndare som är riktigt bra. Matchen blir lite svängig där bägge lagen skapar målchanser, många gånger efter hörnor. I 90 min så har Jessica och Fesa jobbat åt sig bollen i kamp med hemmaförsvaret där tillslut Fesa utmanar och lyckas skapa sig ett skottläge , hon får till en bra träff på bollen som går efter marken in på målvaktens vänstra sida till 1-2. Det kändes som rena rånet i det läget , men mål är mål. Nu var väl segern bärgad kunde man ju tycka men hemmalaget lyckas ändå ställa om och på våra egna misstag åter skapa sig målchanser. Det återstår sekunder tills domaren blåser, varför krånglar vi så infernaliskt !! Ta bort bollen , skjut den f-n hem till Tierp !! Det sitter en match klocka på sidan av planen !! varför skall vi försöka spela kort och krångla till det. Förra helgen åkte vi dit på att vi inte kan agera enkelt och säkert , idag vinner vi och det var inte välförtjänt sett till matchbilden.

Moa som ersatt Sara H ( skadad ) i målet är den stora matchvinnaren idag, vilken proffsig tjej det här är. Att se hennes glädje när domaren blåser av matchen var kul att se, hon har kommit in i en helt ny grupp men agerar som hon alltid varit här. Jessica K får slita hårt igen vilket också tar krafter av motståndarförsvaret också, känns som vi har lite svårt med understödet där. Frida får ta ett stort ansvar på mitten idag då det blev väldigt stora ytor att jobba på. Under dom flesta år man hållt på med damfotboll så har vi haft Fesa i motståndarlaget , i år och idag så är man mycket glad för att ha henne i laget. Hon gör segermålet 1-2 vilket också idag känns som rena rånet faktiskt .

Serien verkar bli tuff och jämn så det gäller att vi kan prestera på en hög nivå hela tiden.

Nästa helg väntar ännu ett borta möte , denna gång mot förhandstippade topplaget Täby FK.