Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Stockholm Framefotboll IF Stockholm Framefotboll (

Följ

Stockholm Framefotboll (lagsidan)

Följ oss för uppdateringar
Följ
Stockholm Framefotboll IF
Fotboll
Stockholm Framefotboll (lagsidan)
Stockholm Framefotboll (lagsidan)

Kontaktinformation

Namn Stockholm Framefotboll IF
E-post framefotboll@gmail.com
Orgnr 802527-7701

Om Stockholm Framefotboll IF Stockholm Framefotboll (

Framefotboll är för dem som använder bakåtvänd rollator, gåstol eller annat hjälpmedel för att ta sig fram. Ordet "frame" betyder ram på engelska. Det engelska ordet för bakåtvänd rollator är "walking frame". Framefotboll är ett nytt sätt att spela världens populäraste sport och utvecklades i England 2014. Sedan dess har sporten spritt sig över världen.

Framefotboll spelas på lämpligt underlag och i matcherna är det upp till fem spelare i varje lag. En del som söker sig till framefotbollen har en CP-skada. Andra kan ha en sällsynt diagnos, kortväxthet eller progressiv sjukdom.

Stockholm Framefotboll IF är Sveriges första framefotbollsklubb och grundades 2019. Alla tränare och ledare arbetar helt ideellt och hjälps, tillsammans med spelare, föräldrar och andra frivilliga, åt för att skapa förutsättningar att spela framefotboll. Vår strävan är att alla ska känna sig välkomna och att träningen är inkluderande. Vi anpassar och testar oss fram för att se vad som fungerar. I vår verksamhet jobbar vi med tre olika grundfrågor. De är:

Vad gör vi för att träningen ska bli så rolig och utmanande för varje spelare som möjligt?

Vad gör vi för att det ska bli så enkelt som möjligt för föräldrarna?

Vad gör vi för att våra tränare och ledare ska känna att deras insats är kul och meningsfull?

Vår vision är att alla ska kunna vara med och prestera på sin nivå och känna den gemenskap som ett fotbollslag kan ge. Vi vill visa att det faktiskt är möjligt att inkludera.

Välkommen!