Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Säfflebåt

Följ

Förening. SÄFFLE-BÅT

Följ oss för uppdateringar
Följ
Säfflebåt
Säfflebåt

Kontaktinformation

Namn Säfflebåt
Adress Ängsgatan 27
Postadress 66142 Säffle
Telefon 073-056 34 94
E-post kontakt@safflebat.se
Orgnr 874400-7546
Kontonr BG 385-7703

Om Säfflebåt

Föreningen SÄFFLE-BÅT är en skatte- och momsregistrerad ideell förening som erbjuder bryggplatser, vinteruppläggningsplatser och mark för båthusbyggande till båtägare i Säffle.

Föreningen SÄFFLE-BÅTs verksamhet.
Ett av Föreningen SÄFFLE-BÅTs syften är att tillhandahålla bra och ändamålsenliga bryggplatser till en rimlig kostnad. Ett annat är att erbjuda båtägare uppställningsplatser för vinterförvaring av båtar på området Båtvilan samt tillhandahålla mark för byggnation av båthus på Båtvilan.
Dessa syften uppnås genom ideellt arbete av föreningens medlemmar och genom samordnade inköp och en liten administration.
En styrelse på minst fyra personer svarar för föreningens ledning. Till sin hjälp har styrelsen ett antal intendenter och ansvariga, som ansvarar för de olika bryggområdena, Båtvilan samt föreningens traktor. Intendenterna har i uppgift att vara styrelsens "förlängda arm" gentemot medlemmarna. I samråd med styrelsen disponerar de medel för att tillsammans med respektive bryggas medlemmar genomföra underhåll och reparationer av bryggorna.
Utöver ordförande, vice ordförande, sekreterare och kassör består styrelsen för närvarande av en representant för intendenterna och Båtvilans kontaktperson.
Föreningens skötsel och räkenskaper granskas av revisorer.
Priset för en bryggplats för det kommande året beslutas av medlemmarna på årsmötet. Priset baseras på föreningens ekonomi samt behovet av kortsiktiga och långsiktiga investeringar.
Intendenterna kallar respektive bryggas medlemmar för att utföra arbete på bryggorna. Ideellt arbete är en förutsättning för att behålla de låga kostnaderna för bryggplatserna. Alla medlemmar omfattas av en arbetsplikt på åtta timmar. Minst en gemensam arbetsdag ordnas varje år.
Priset för en bryggplats beräknas med hänsyn till bryggplatsens bredd. Vissa mindre platser har dock fasta priser. Många platser har eluttag.
Föreningen har en stor traktor som är placerad i ett garage (båthus) på Flå. Denna är avsedd att användas för transport av båtar i samband med sjösättning och upptagning.

Förenings stadgar hittar du under menyval Dokument.