Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Skillingaryds PSK

Följ

Skillingaryds Pistolskytteklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ
Skillingaryds PSK
Skillingaryds PSK

Kontaktinformation

Namn Skillingaryds PSK
Adress c/o Johansson, Norra Ågatan 40
Postadress 56731 Vaggeryd
E-post skillingaryds.pk@gmail.com
Orgnr 802499-2896
Swish 123 130 13 40
Kontonr 544210-8

Om Skillingaryds PSK

SKILLINGARYDS PISTOLSKYTTEKLUBB

Skillingaryds Pistolskytteklubb bildades 1996, året efter det att Jönköpings pistolskyttekretsen hade byggt en skjutbana i Skillingaryd i samband med ett SM. Skjutbanan ligger i dag på Östra Lägret.

Idag är vi ca 60 skyttar som skjuter pistol och revolver, på skjutbanan på Östra lägret. Klubben har två skjutbanor, en norra och en södra, med skjutplatser under tak, samt ett klubbhus.


HISTORIK OM ÖSTRA LÄGRET

Östra lägret har idag byggnader med rik panelarkitektur från sekelskiftet 1900. Det blev ett skjutfält i samband med att A6 flyttade till Jönköping och en stor del av det svenska artilleriets utbildning ägde rum i Skillingaryd. Östra lägret och Västra lägret sk. Skillingarydslägren förvaltas i dag av Göta ingenjörsregemente, Ing 2, för militär övningsverksamhet, och har även en omfattande civil verksamhet som förekommer här. Bland annat Skillingaryds Pistolskytteklubbs verksamhet under året.

SANDÖDLAN - KLUBBENS "MASKOT"

I jönköpings län finns det ca 21 säkra lokaler för Sandödlan och har sedan 2004 (om inte tidigare) har man hittat just sandödlan här på skjutbanan och har nu varit klubbens lilla maskot.

Sandödlan (Lacerta agilis) är en art i familjen egentliga ödlor.
Sandödlan är en fullständig ovipar – det vill säga äggläggande – ödla, som ibland kan ses solande på stenar och grenar i mer öppna landskapsmiljöer.
Sandödlan skiljer sig från den i Sverige mycket vanligare skogsödlan genom att den har gomtänder, är upp till 25 centimeter lång och alltså betydligt större, och har fyra små plåtar mellan näsborren och ögat. Grundfärgen är gråbrun eller grön, ofta med längsgående rader av svarta fläckar. På buken är hannen grönaktig, medan honan där är vitaktig.
Den lägger 5–12 mjukskaliga, avlånga ägg i sand, i myrstackar eller under mossa.

Mer om sandödlans lokalisation i Jönköpings län kan ni läsa på: www.lansstyrelsen.se/jonkoping/SiteCollectionDocuments/sv/publikationer/2005/2005_12.pdf