11:00

Kungälvs SK

Uddamålsförlust hemma mot Kungälv

SK Höjden - Kungälvs SK 3-4 (2-2)

Dagens match blev en blöt tillställning hemma på Ruddalen. Väderprognoserna hade utlovat regnoväder, vilket också visade sig stämma. Men när matchen kickade igång vid 11-blecket så hade dock ovädret lugnat sig och vi fick så gott som uppehållsväder, i alla fall till en första början. Vi inleder matchen svagt och har lite problem med att komma upp på nivå. Kungälv inleder med att ta ledningen i matchen efter bara 1 minut. Vi skapar många chanser och har ett antal målchanser men som tyvärr inte ger önskat resultat. Efter 20 minuter tilldöms vi straff. Straffen skjuts över mål och det är fortsatt 0-1. Straffar verkar inte vara vår melodi i år. Tio minuter senare är det dags för vårt kvitteringsmål, vilket kommer till vid en tilltrasslad situation inne i straffområdet. Castor målskytt. Ett par minuter senare tar vi ledningen och det är återigen genom Castor - på hörna. Men trots att vi har ett klart övertag spelmässigt så lyckas vi ändå inte kliva ifrån. Efter slarv nere i eget straffområde så snor KSK åt sig bollen och skickar in kvitteringsmålet 2-2 strax innan halvtidsvilan.

Regnet har i den andra halvleken ökat markant och spelet blir också därefter. Bägge lagen börjar dynga lyror. Vi fortsätter nöta på och anfalla gång på gång men vi har påtagliga bekymmer med finishen. Vi har många hörnor men inte heller det ger resultat. Bollen vill inte in! KSK har desto mindre problem med avsluten och bara inom loppet av ett par minuter så gör de både 2-3 och 2-4. Time out Höjden. Vattenmängderna på isen gör det allt svårare att driva boll och att överhuvudtaget få till något som liknar bandy. Men vi fortsätter ändå att slå lyror in mot KSK:s mål för att jaga reducering. En kvart ifrån slutet gör Axel J 3-4 framspelad av Simon på lyra. Men vi kommer inte längre än så här i dag utan Kungälv SK drar det längsta strået och kammar hem de 2 poängen.

Sammanfattningsvis en match där vi inte kommer upp på nivå. Vi släpper in ett par onödiga baljor i den första halvleken vilket tyngde. Men våra fortsatta problem med anfallsspelet är kanske mer avgörande. Det vi gör bra är att vi spelar på ett sådant sätt som bandy ska spelas i dessa väderförhållanden. Vi rullar bollen bra i den mån isen tillåter det och när isen blev ospelbar så börjar vi lyra. Vi lyckas skapa många chanser och vi bedriver anfallsspel högt upp på motståndarnas planhalva. Så långt bra. Men vi har problem med målskyttet. Men det handlar inte bara om det. Den riktiga instinkten och viljan att verkligen kriga sönder motståndet infann sig aldrig idag.