14:30

SK Höjden

Referat: Vildkatterna - SK Höjden

Vildkatterna - SK Höjden 5-1 (2-0)

Så var det då dags för säsongspremiären för Höjden A efter knappt 8 månader av försäsongsträning. Motståndet denna premiärdag var Surte eller närmare bestämt Vildkatterna - på bortais. Tyvärr blev det hemmalaget som plockade hem de två pinnarna efter seger med 5-1.
Matchen öppnar i ett stillsamt tempo och inget av lagen utmärker sig. Vi uppträder en aning krampaktigt. Surte spelar ingen bländande bandy men ändå tillräcklig bra för att lyckas skapa lite mer. Efter ca 35 min sätter hemmalaget 1-0 på hörna. Några minuter senare lyckas de få fram ett bra lyft över vårt försvar och 2-0 är ett faktum.
Den andra halvleken börjar i lite högre tempo än den första men vi lyckas ändå inte pilla dit något reduceringsmål. En kvart in på andra så hänger Surte in ännu ett mål och även denna gång på hörna, 3-0. Några minuter senare kommer 4:an, på straff.
Time out Höjden. Vi försöker få till stånd lite mer struktur och mer offensiv i vårt spel. Men det vill sig inte. Vi tilldelas två straffar inom loppet av några minuter men bägge straffar missas. Tungt i Höjdenlägret nu. Med ett par minuter kvar av matchen trycker coach Johannes in vårt första seriemål för säsongen (4-1), framspelad av Hellström. Kort därefter utökar Surte till 5-1, som också blir slutresultatet.
En tung säsongspremiär där vi inte riktigt var helt påkopplade. Spelet hackade och vi fick inte riktigt till nåt gemensamt spel för att på allvar hota Surte, också gjorde vi det ibland lite för enkelt för hemmalaget. Skönt dock att vi har chans att revanschera oss redan på fredag då vi möter Slottshov "borta" på Ruddalen.