26 december 2019
13:15

SK Höjden

Vinst i annandagsmatchen!

Annandagsmatchen, bandyns högtidsdag då så gott som samtliga Sveriges bandylag spelar match, slutade med seger för Höjden mot Mölndal borta på Åby Isstadion.

Pigg start för oss då vi redan efter 2 spelade minuter hänger in matchens första mål. Det är Felix som nätar efter att ha blivit framspelad långt upp på Mölndals planhalva och ensam med målvakten kan rulla in 0-1. Sen går vi ner en aning i tempo och börjar agera lite osäkrare. Vi slår felpass och många bollar studsar mot oss rätt i gapet på Mölndalspelare. Hemmalaget ser sin chans och arbetar sig sakta men säkert in i matchen. Efter ca 20 min kvitterar de till 1-1. Minuter från slutet av den första halvleken tar vi sen ledningen för andra gången i matchen efter att Laryd skickat ut bollen till Jakob som på egen hand tar sig igenom Mölndalsförsvaret och ordnar 1-2. Vi lyckas streta emot och behålla ledningen halvleken ut.

I den andra halvleken går vi ut med lite högre energi än i slutet av första. Redan efter ett par minuter utökar vi vår ledning till 1-3 efter att Axel blivit serverad en "macka" över halva plan ifrån Jakob och ensam med målvakten förvaltar passningen på bästa sätt. Mölndal är inte sena med att kontra och kort därefter gör de 2-3. Men inom loppet av ett fåtal minuter gör vi sen både 2-4 och 2-5 och båda målen genom Jakob på egen hand. Time out Mölndal. Time outen visade sig göra gott för Mölndal då vi åker på två snabba utvisningar efter detta. Mölndal får en ordentlig energiskjuts av detta och lyckas göra två snabba mål kort därefter, så 2-5 blir till 4-5. Time out Höjden. Strax efter detta utökar vi sen vår ledning till 4-6 genom Axel Jansson för andra gången i kväll i fint kombinationsspel med Axel Z. Matchen slutar 4-7 då Axel Z skickar in dagens sista balja.

Sammanfattningsvis en match där vi stundtals inte spelar så bra och där vi har lite svårt att kontrollera och behålla bollen inom laget, vilket gör att vi bjuder in motståndarna i matchen. Men det är en styrka att vi ändå vinner dagens match trots allt och att vi tar två extremt viktiga poäng. Således rullar segertåget vidare!