Frillesås/Sunvära

Komfortabel hemmaseger för Höjden!

SK Höjden - Frillesås/Sunvära 9-3 (4-1)
Det var många spelsugna i Höjdenlägret efter hela 2 inställda matcher på raken motsvarande 3 veckor lång matchvila. Det uppdämda spelsuget nådde nya höjder när matchstarten blev försenad pga att ismakarna behövde mer tid än planerat på sig för att kunna färdigställa isen. Så efter nästan 2 timmar av uppladning, värming, omklädningsrums-surr och boom boom-musik så var det så dags!

Matchen står och väger i matchens inedning där bägge lagen åker och "känner in". Vi skapar dock något fler chanser än bortalaget och vi ordnar många hörnor. Det är också på hörna som vi gör det första målet och det är Sam Noble som inleder kvällens målskytte. Några minuter senare svarar gästerna genom att skicka in kvitteringen 1-1. Frillesås drar på sig två utvisningar inom loppet av några minuter vilket förstås gynnar oss. Vi ordnar straff och som Josef tar hand om på ett säkert sätt, 2-1. Strax därefter 3-1 till Höjden på skott utifrån av Jakob. Höjden kopplar nu grepp! Med minuter kvar av matchen gör Sam 4-1 på soloraid.

Halvtidsvila - kaffe - boom boom.

I den andra halvleken öppnar gästerna bäst och kan tidigt reducera till 4-2 på straff. Sen är det dags för Axel att presentera sig i målprotokollet efter att ha snott åt sig bollen i motståndarnas straffområde och på egen hand skickat in femman, 5-2. Minuter senare utökar vi vår ledning till 6-2 och det är återigen på hörna och denna gång genom Josef för andra gången i kväll. Gästerna kvitterar sen till 6-3. Frillesås/Sunvära får tillbaks energin igen. Men lyckan blir kortvarig för bara minuten därefter så gör vi sedan 7-3 genom Jakob på målvaksretur. Därefter chans till 8-3 på straff, men som missas. Dock kommer sen 8-3 genom Hans efter att ha blivit framspelad av undertecknad. Jakob fastställer slutresultatet till 9-3 assisterad av Hellström.

Andra halvlek spelar vi något bättre och strukturerat än vad vi gjorde i den första, även om det inte var säsongens bästa match så spelar vi ändå tillräckligt bra för att kunna plocka hem ytterligare 2 pinnar.Dessutom var vi betydligt hetare inne i motståndarens straffområdet än vad vi brukar, vilket förstås ger resultat. Kort sagt: Segertåget rullar vidare!