3 mars 2019
14:00

SK Höjden

Referat: Vildkatterna - SK Höjden

I söndags gästade vi Ale arena för att möta Vildkatterna i säsongens sista match. Då det var tabellens etta mot tvåa var det med andra ord seriefinal. Vildkatterna kom till start med ett starkt manskap och med siktet inställt på serieseger. Hemmalaget öppnar matchen bäst genom att rulla in 1-0 efter bara en halv minut då de lyckats ta sig igenom vårt försvar lite för enkelt. Vi samlar oss efter detta och är inte sena med att kvittera till 1-1 efter att Sam serverat Johan Hellström bollen som i sin tur skickar den vidare in mål. Vildkatterna tar sen ledningen med 2-1 för att bara nån minut senare utöka ledningen till 3-1. Resten av halvleken står sen och väger utan att något av lagen övertygar på något sätt.

I den andra halvleken har tempot gått ner en aning och Vildkatterna tycks gilla matchbilden. Vi skapar ungefär lika mycket framåt som dem men Vildkatterna är duktiga på att stänga ytor i egen straffområde och eliminera våra målchanser. Vi kommer helt enkelt inte till tillräckligt farliga lägen för att kunna göra mål. Vi har ett antal mycket bra lägen, men de är för få och inte tillräckligt effektiva. Trots att vi ångar på i oförminskad styrka så kommer vi inte tillbaks i matchen utan det är i stället hemmalaget som kliver i från och lyckas göra 4-, 5, 6 och sedan 7-1. Vi snyggar till siffrorna marginellt på slutet när vi slutligen gör 7-2 genom Felix framspelad av undertecknad.

Slutresultat innebär nu att vi fortfarande är serieledare i div 2 sydväst, men Vildkatterna är 2 poäng och 11 mål efter oss men med 1 match mindre spelad. Den matchen spelas i morgon kväll, då vet vi om det blir Höjden eller Vildkatterna som tar hem seriesegern.