19:30

Dalkurd FF P04

Referat: Sunnersta AIF P04 - Dalkurd FF P04

Tack Dalkurd för en spännade match!
Man kan kort summera matchen med att lagen hade varsin halvlek där man styrde spelet.
Dalkurd är duktiga och för att ta jämna steg måste man alltid vara på tårna. Snabba kantspelare och tekniska mittfältare gör det inte lätt men idag var vi på tårna och vi kämpade och tog vara på de chanser vi skapade. Träning ger färdighet. Vi har övat på hörnor, övat på att jobba hårt i defensiven och arbetat mentalt med att matchen inte är över förrän man blåst av. det såg vi idag.
Vi går till halvtidsvila efter 2 otroligt snygga mål som kommer på hörna. Henke prickskjuter med pannan och Gustav K vill inte vara sämre. En miss i försvaret och vi leder rättvist med 3-0. Vi vet att Dalkurd kommer med en anstormning i andra och det blir så. 3-1 kommer tidigt i halvleken och 3-2 10 min senare. Efter en inövat anfallsmönster kommer 4-2 där Henke är framme med en halv voll. Otroligt snyggt. Dalkurd kommer dock igen och gör 4-3 med 20 kvar.
Olle, en otroligt duktig 05a kommer loss på en högerkanten, shippar in del mellan backarna och friställer Oscar. Förarbetet är överklass och jag är grymt glad för Olles skull, som aldrig ger sig och är helt prestigelös. 5-3 och med 4 kvar 5-4 av Dalkurd. Vi håller ihop det och vinner matchen.
Kred till våra killar som senaste 3-4 matcherna har växt i förtroendet och gör alldeles ypperligt bra saker på plan.
Ska jag dela matchens stjärna till någon, väljer ja att ge det till Henke denna gång. Kollektivt är vi mycket bra!