11 februari 2018
19:45

Västanviks AIF

Referat: Rinns AIK - Västanviks AIF 2-6 (0-0, 1-3, 1-3)

Ikväll åkte vi ner till Sunnes Sparbankshallen och körde träningsmatch mot Division 4 laget Västanviks AIF. Vi körde 2 * 15 minuter och en 1 * 25 minuter.

Vi åkte ner med följande manskap: Dan, Andreas E, Andreas H, Marcus, Kevin, Thomas, Jonas, Habib, Robin E och Johan Nilsson från Bjälveruds IK. Vi fick in två sena återbud och tvingades ändra om lite i vad vi tänkt oss.

Match 1 och 2 (15 minuter) 0-0 och 1-3
Formation 1 (2-2-1)
Dan
Andreas H - Andreas E
Marcus - Jonas och Johan N( delade på jobbet)
Robin E

Formation 2 (2-2-1)
Dan
Kevin - Thomas
Marcus - Jonas - Johan
Habib

Med dessa konstellationer spelade vi dom två första matcherna!

Match 1 0-0
Vi gör en helt okej första 15 minuter, visst vi ska inte dölja att VAIF var det bättre laget. Men vi började ändå rätt piggt och Andreas H hade matchens första skott försök strax utanför.

Sedan så fick VAIF igång benen och pressade oss bakåt, med två stolpträffar (den sista av Tobbe i slutet av matchen) och ett avslut utanför i rätt öppet läge av Emil. Förutom dessa klara chanser så har vi ändå rätt bra koll på läget. Dock så hade vi svårt att skapa något framåt.

Match 2 1-3
I denna match kom tröttheten fram något och vi gjorde några misstag som mot ett bra lag som VAIF utnyttjar relativt enkelt. Dom träffade ribban genom ett välplacerad skott av Anton i den 3:e minuten. Sen så kontrade vi när Dan var snabb i tanken och kastade ut bollen till Robin, denna tog med sig bollen och i snävt läge sköt utanför.

Men minuten senare så går vi bort oss och slarvade med hemjobbet och dom gör 0-1 genomPhilip. Tre minuter senare så har vi otur, en snedstuds och bollen hamnar framför fötterna på en VAIF spelare som enkelt kunde rulla in 0-2.

Killarna försökte jobba sig in i matchen igen och bland annat hade vi ett bra anfall där Marcus hann före Tobias i VAIF målet, spelade bakåt till Johan som väggspelade med Marcus innan vi slog in ett lågt inlägg till Robin, strax innan Robin ska stötta in bollen så kom en räddande VAIF spelare och fick stortån på bollen som studsade över Robins fot.

Dom gör sedan 0-3, och vi lyckades spräcka deras nolla genom ett kanon skott av Thomas som fick tillbaka bollen av en lagkamrat innan han krutade in 1-3 målet i den 12:e minuten.

Match 3 (25 min) 1-3
Formation 1 (2-1-2)
Dan
Marcus - Andreas E
Jonas
Andreas H - Robin E och Habib (delade på jobbet)

Formation 2 (2-1-2)
Dan
Johan
Andreas H - Robin E och Habib

Sista matchen blev den längsta och kanske vår bästa insats av dessa tre ikväll. Vi ändrade från 2-2-1 till 2-1-2 i ett försök att få till ett bättre anfallsspel! Tycker att det lyckades till en viss del åtminstone. Sen är det alltid svårt att veta om det berodde enbart på formations ändringen eller om våra motståndare slog av på takten något. Jag tror att vi störde VAIF mer på grund av att vi pressade högre upp samt mer än vad vi gjorde dom två första matcherna.

Dan som jag inte nämnt än gjorde ett par riktigt vassa räddningar men han var guldvärd när han i en ”libero” -roll bröt otaliga kontringar. I denna match så gjorde Dan en läcker räddning i den 6:e minuten. Vi höll ställningarna rätt bra och blev fyllda av självförtroende och började anfalla lite väl övermodiga. I den 11:e minuten gjorde dom 0-1.

I den 16:e minuten kontrade vi i en 3 mot 2 läge och vi rullade ut och med bollen på väg mot målet rensades den bort. I den 21:a minuten gör dom 0-2 på en kontring efter att vi anfallit med fyra man och inte mäktat med hemjobbet. Gubbarna gav sig inte och med 23 minuter spelade så prickade Robin stolpen med ett avslut med sin vänster fot. Här och nu så gick luften ur oss och 0-3 målet kom i den 24:e minuten. Dock skulle Andreas H få snygga till siffrorna, mer än välförtjänt, genom att göra 1-3 med sekunder kvar att spela.

Liten resumé av kvällens träningsmatch är att vi fortsätter att ha ett genomgående försvarsspel och det med åtanke att vi t ex hade Thomas som fjärde back en något ovan position för honom. Sen är det faktiskt så att vi möte ett Division 4 lag, som förövrigt känns väldigt spännande!

Sen är vi lite tunna framåt och i en sådan här fotboll (läs inomhus, 1+5) så är det inte alltid enkelt med dom ovana ytor som uppstår. En riktig bra genomkörare för oss! Alla gör en riktig fin insats ikväll, vi kämpar och ger inte upp!