1 juni 2018
19:00

Rinns AIK

Referat: Ekshärads BK - Rinns AIK

En oerhörd viktig seger som satt hårt in efter en riktig genomklappning under 1:a halvleken. Killarna i ”Sköna Gröna Rinn” tog nya tag i andra och vände matchen!

Höökborgen var platsen för kvällens drabbning. Vi fick göra en sen ändring i matchtruppen, Petter kände av sin skada och lämnade återbud, in som nr 16 kom Robin Jansson. Hemma i Rinn stannade två ordinarie Andreas Ericsson och Robin Ericsson.

Vi startade med följande manskap: Lilläng i mål, Alexander, Skoog, Pihlström och Sonny bildade backlinjen. På mitten från höger Henric, Carl, Marcus och Arvid. På topp Stoffe och Hedström.

Matchen blev något försenad, pga domarens sena ankomst, och det är något som vi i Rinn har genom åren haft svårt att anpassa oss till. Vi är inte med riktigt när domaren blåste igång matchen. Trots det så skapar vi en hel del chanser, Stoffe var den som kom i flest avslutssituationer, det började redan i den 2:a minuten, Henric kommer fri på sin kant, slog inlägg som Stoffe skjuter bredvid. Samma procedur minuten senare Stoffes avslut räddas av målvakten, på returen passade Stoffe till Hedström som sköt över. Arvid jobbade hårt på sin kant och kom till avslut men målvakten räddade.

Vi visste att Ekshärad var bra på fasta situationer och det fick vi bekräftat i den 7:e minuten då deras första skapade lite oro i vårat lag. Stoffe drog på sitt 3:e avslut minuten efter som blockerades. Här händer det nåt i vårat spel, helt plötsligt så slutar vi mer eller mindre att spela, vårat försvar får knappt hjälp av resten av laget. Vi slutar att arbeta för varandra, hjälper inte varandra, vilket är något ovanligt, är det något som vi är kända för är att jobba för varandra!

Detta utnyttjade hemmalaget och i den 16:e minuten tog man tillvara en frispark och nick lobbade in i det bortre stolpen. 2-0 kom mer eller mindre direkt, vi är på väg fram men två spelare krockar med varandra och dom kontrar in 2-0. Trots att vi är långt ifrån våran nivå spelmässigt så fortsatte vi att skapa chanser. I den 20:e minuten så startar Sonny en anfall, han passade Hedström som i sin tur hittade fram till Henric, våran lagkapten prickade ribban! Vi skulle reducera minuten efter genom en allt mer vanlig samarbete, Hedström frispelade Stoffe som avslutar perfekt, 2-1 i den 21:a minuten!

Minuten efter var vi nära kvitteringen, Henric drar målvakten men fick den för långt ifrån sig, vad det såg ut som från mitt håll. I den 26:e minuten så prickade Carl stolpen med ett långskott. Hemmalaget drog sig tillbaka något och satsade på kontringar samt fasta situationer. Vi är nära kvitteringen vid ytterligare tre tillfällen men bollen ville inte in. Istället gör dom 3-1 i den 44:e minuten, en inkast nådde långt och en hemmaspelare satte dit huvudet där ingen av våra satte foten. Tungt och frustrerande att släppa in det målet!

Snacket i halvtid stannar mellan dom närvarande. Dock gav det resultat, ska inte säga att vi kom ut som ett helt nytt lag, men nu började vi hjälpa varandra! I den 47:e minuten kastade Sonny ett långt inkast som Arvid tog tillvara på och slog ett inlägg till Henric, som i sin tur passade inåt till Hedström vars avslut gick bredvid.

Den nya inställningen i laget bevisades lite i den 49:e minuten där Stoffe går in hårt och tog på sig ett gult kort, som en väckarklocka till resten av laget. Runt den 53:e minuten tog vi in Robin J ut gick Arvid. Tre minuter senare så samarbetar Hedström och Robin på ett bra sätt, Robin slog ett bra inlägg som Marcus slår in och reducerade till 3-2.

I den 67:e minuten bjuder killarna på en fin anfall där Carl slog ett inlägg som Hedström hoppade upp och nickade, målvakten räddade. Sonny bad om att bli utbytt och Sebastian kom in. Nu ligger vi på och pressar ner hemmalaget och får utdelning i den 73:e minuten där vi anföll till vänster och Stoffe hittade Carl som var kylig och placerade bollen i det bortre stolpen och 3-3 var ett faktum!

Vi var inte nöjda och plockade in Nils, Stoffe gick ut. Det ska sägas att dessa tre inbytta gav laget mer energi och bidrog enormt till att vi skulle lyckas vända matchen på slutet. Direkt efter kvitteringen så skapar vi två bra lägen där vi kommer fria mot målvakten men bollen ville inte in. Minns bland annat hur Hedströms skott rullar retfullt strax utanför stolpen i den 74:e minuten. Minuten efter sliter Carl som ett djur och får in ett inlägg som Nils försökte stötta in men bollen gick tätt över.

I den 77:e minuten är det Hedström som sliter som ett djur och vinner tillbaka en boll och går in och gör målvakten, han försökte assistera en lagkamrat men just där bollen hamnade hade vi ingen på plats. I den 78:e minuten slog Robin en bra hörna som Marcus avslutade men målvakten räddade. Vi skulle ta ledningen i matchen för första gången i den 86:e minuten, Alexander tog en snabb inkast som frispelade Carl ut på höger kanten, Carl drev bollen några meter sedan slog han ett lågt inlägg som hittade fram till Marcus som lugnt och behärskad slog in bollen i mål, 3-4 och vändningen var ett faktum!

Om jag var hård mot killarna i denna text efter våran första halvlek så ska dom ha en stor eloge för att man fortsatte att mala på och aldrig gav upp, stort hjärta visade dom i den 2:a halvleken! En oerhörd viktig seger med tanke på kvällens resultat i dom andra matcherna! Nu är vi två poäng efter Sörby, ett Sörby som gästar Rinnevi nästa fredag! Kom till Rinnevi och stötta fram killarna i jakten på tre nya viktiga poäng!