Rapportera

Rapportera

• 21 sep 2012 Coacherna

2-2 (2-2) mot topplaget Bor.
    Pga av en olycka utanför Forsheda fick motståndarna (och Sviding) köra en omväg till Reftele vilket resulterade i att matchen blev 10 minuter försenad. Vi inledde matchen bra och satte bra press på motståndarna vilket resluterade i att Annie J gör 1-0. Tyvärr slappnar vi av lite och Bor gör 1-1 direkt på avspark. Efter att ha fört matchen första kvarten tappar vi tyvärr övertaget och Bor är klart bättre resterande del av halvleken. En perfekt slagen frispark från Bor går in precis under ribban men vi lyckas att kvittera ganska omgående då Annie P gör sitt andra mål i matchen på en hörna som målvakten inte kan hålla.
    I andra halvlek flyttar vi ner en forward och spelar med tre innermittfältare vilket gör att Bor inte lyckas att spela sig igenom på mitten. Andra halvlek blir jämn och det skapas inte så många klara målchanser. Annie har ett par bra lägen där deras målvakt gör ett par bra räddnignar. Bor träffar också stolpen två gånger.

Rapportera

Rapportera

Idag får Annie J och Carro J ett extra plus i kanten men det var en riktigt bra laginsats. Det är ett bra betyg när motståndarna både i denna matchen och i matchen mot Smålandsstenar tycker att dom gör sin sämsta match/halvlek mot oss. Tyder på att vi är bra på att göra motståndarna dåliga... Vad som är hönan eller ägget i det resonamanget låter jag vara osagt.
    Nu återstår det bara en match för U-laget. Den matchen kommer att spelas nästa Onsdag på Ljussevekas konstgräs i Värnamo kl. 19.00 och för motståndet står Skillingaryd
    Bra jobbat!

Rapportera

Rapportera

• 13 sep 2012 Patric Anvegård

2-3(1-1) förlust mot Smålandsstenar för U-laget.
    Idag föll vi verkligen med flaggan i topp. Sett till spelet på plan hade ett oavgjort resultat varit rättvist men sett till antalet målchanser borde vi vunnit ganska klart. Ett antal missade frilägen samt tre skott i stolpen och ett i ribban talar sitt tydliga språk. Annie P och Hanna G gjorde ett mål var men den bästa prestationen gjorde debuterande 12-åringen Mona C som skötte sig ypperligt på högerbacksplatsen.
    Detta var en typisk match där vi ska vara nöjda med vår prestation och inte fokusera på att resultatet inte gick vår väg. Bra spelat tjejer!!

Rapportera

Rapportera

• 4 sep 2012 Coacherna

Förlust mot rutinerat Westbo United för U-laget.
    U-laget fick se sig besegrade med 4-0 när Westbo United kom på besök till Rönneljung. Resultatet i sig är det inget att säga något om. Westbo kom med ett bra lag förstärkt med några riktigt bra division 3 spelare och några äldre rutinerade rävar med rutin medans vi idag förstärkte med 5 spelare från F98.
    Alla kämpade på bra hela matchen och trots att Westbo ägde ganska mycket boll så försökte vi att få till vårt passningsspel när vi vann bollen precis som vi pratat om. Westbo leder med 2-0 efter första halvlek men jag tycker att vi ändå lyfter oss och gör en bättre andra halvlek där vi sista 10 minutrarna flyttar upp spelet och hade våra två bästa chanser som nog borde resulterat i ett reduceringsmål.
    Alla kämpar som sagt på bra men den som kämpade på bäst var Otto ute på högerkanten som gav järnet och fightades hela matchen. Dagens kämpar var: Malin, Mimmi, Lisa, Frida, Hanna K, Sofia L, Linnea, Linn, Otto, Julia S, Eve, Felicia S, Feli

Rapportera

Rapportera

• 28 aug 2012 Coacherna

4-1 (3-0) seger mot Hånger.
    Pga några sena återbud fick vi idag ställa upp med bara en avbytare. Som tur är, är ni ett gäng tjejer som alltid kämpar till sista blodsdroppen och idag kämpade vi hela matchen och spelade också riktigt bra stundtals.
    I första halvlek gör Kalle 1-0 på frispark där bollen går rakt igenom hela försvaret och in i mål. Linn öker sedan på till 2-0 framspelad av Johanna innan Anna gör en snygg lobb över målvakten till 3-0, framspelad av Kalle.
    Även om vi fick lite enkla mål i första halvlek kunde vi faktiskt ha gjort ett par mål till då vi ständigt hotade ett ganska trögt Hångerförsvar med genomlöpningar av både forwards och yttermittfältare.
    I andra halvlek gör Linn 4-0 framspelad av Anna. Hånger reducerar sedan till 4-1 som står sig matchen ut.
    Tycker vi gör en bra match med tanke på förutsättningarna. Vi försöker spela bollen på marken och lyckas ofta med kombinationerna samtidigt som vi varierar med fina bollar ut på kanterna. Förutom Hångers mål så har dom v

Rapportera

Rapportera

• 21 aug 2012 Coacherna

7-0 (2-0) för U-laget mot Vrigstad.
    Ett U-lag med hela 4 avbytare (nytt säsongsrekord) tog emot Vrigstad på Rönneljung i Reftele.
    I dag gjorde Matilda S och Eve-92 comeback och dom skötte sig bra (så länge dom orkade :-)
    Skoj också att vi hade 5st 98/99:or som spelade (Nellie, Annie, Julia S, Felicia S och Eve-98)
    Även om vi hade lite svårt att göra mål i första halvlek var det aldrig någon tvekan om vilket lag som skulle vinna denna match. Vi skapade mängder med chanser och i andra halvlek trillade målen in när motståndarna tröttnade och vi gasade på. En hel del av målen var också frukten av fina kombinationer och framspelningar där vi spelar oss fram till frilägen. Idag satte Annie 4 strutar och Hanna G 3. Alla skötte sig bra och jobbade på hela matchen. Dom som höjde sig lite extra idag var Felicia S, Annie och Frida. Malin hade en lugn kväll i målet men fick det desto jobbigare efter matchen då hon fick ställa sig och tvätta matchstället för hand i Bolmen.