Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Oxelösunds Kanotklubb

Följ

Oxelösunds Kanotklubb

Följ oss för uppdateringar
Följ
Oxelösunds Kanotklubb
Välj grupp

Kontaktinformation

Namn Oxelösunds Kanotklubb
Adress Fiskehamnsvägen 4
Postadress 61335 Oxelösund
E-post info@okk.se
Orgnr 819000-9863
Swish 123 275 24 34
Kontonr 195-8594

Om Oxelösunds Kanotklubb

Välkomna till Oxelösunds Kanotklubb.

OKK är en öppen klubb där du utifrån dina förutsättningar alltid är välkommen. Vi värnar om mångfald och alla individers delaktighet som bidrar till medlemmarnas gemenskap och glädje. Oavsett om du är intresserad av utflykter i skärgården eller träning och tävling så är detta en klubb för dig. Utgångspunkt för verksamheten är ofta klubbhuset, beläget precis efter kanalen på Femöre. Du kan delta i en rad olika aktiviteter för att utveckla ditt intresseområde.

Våra värdegrunder är:

Gemenskap, Glädje, Framåt, Mångfald

Klubben har två grundpelare som verksamheterna utgår ifrån- Havskajak-sektionen och Sport och Ungdom.

Havskajaksektionen är sektionen för dig som vill paddla kortare och längre turer i skärgården och på öppet hav. Sektionen utbildar nya paddlare och stimulerar till utveckling av färdigheter inom säkerhet, paddelteknik, turpaddling även med övernattning. Sektionen har resurser för att förmedla kunskaper i paddling under tuffare förhållanden för den som vill ut i alla väder. Har du önskemål om någon speciell aktivitet är du välkommen att lämna förslag eller arrangera. Både kvällsturer och övernattningsturer organiseras av sektionens medlemmar.

Sport och ungdom är sektionen för dig som är intresserad av träning och tävlingspaddling. Här bedrivs verksamhet för nybörjare och erfarna tävlingspaddlare. Ofta bedrivs träningarna i olika grupperingar, där du lätt hittar den tillhörighet som passar just dig. Ett viktigt moment i träningarna är gemensam uppvärmning och avslutning (bad, lek, bastu etc), på detta sätt skapas en trygghet och sammanhållning i hela gruppen. Under huvudsäsongen utgår all träning ifrån klubbhuset och under vintern bedrivs simträningar och kanotpolo i Ramdalen sportcentrum. Klubben både deltar och arrangerar tävlingar.

Utrustning Vi har många stabila havskajaker samt instegskajaker för racing, alla med möjlighet till att nyttja med kapell, paddel och flytväst (även tvåmans och kajaker för barn). Kajakerna är tänkt som en hjälp att komma igång med paddlingen. Däremot om man blir ”biten”, är det mycket vanligt att man investerar i egen kajak + tillbehör på sikt. Klubben har mycket bra lokaler för säker förvaring av kajaker och detta till en mycket rimlig kostnad.

Verksamhet för alla Under vintersäsongen är tanken att de träningstillfällen som i huvudsak anordnas av Sport och Ungdom är till för alla i klubben. Både simträningen och polopaddling är av sådan karaktär att den som vill kan delta oavsett färdighet och bakgrund. Tider för dessa aktiviteter finner du på hemsidan. I samband med polopaddlingen finns även möjlighet att nyttja lilla bassängen för att träna t.ex eskimåsväng.

Oavsett om du är ungdom, vuxen eller hel familj är du/ni mycket välkomna till oss! Du har alla möjligheter att delta så mycket som passar och det finns inget hinder att vara verksam inom både Havskajaksektionen och Sport och Ungdom, tvärtom! Sektionerna har många beröringspunkter. Kanske känner du att du gärna sköter dig själv, men känner att du har stor glädje av omklädningsmöjligheter och förvaring? Om det är så, är du också mycket välkommen till OKK.

Med hjälp av rubrikerna ovan kan du finna mer information om klubben. Om du loggar in på klubbens Intranät, får du även tillgång till styrelseprotokoll, stadgar mm. Om du som är medlem vill ha in någon information på hemsidan, eller har glömt inloggningen, kan du kontakta webbmastern.