18 mars 2018
13:45

Gimo IF FK 2 (D4D)

Referat: Östhammars SK 2 (D5D) - Gimo IF FK 2 (D4D)

Tjejerna var inte riktigt med från start i matchinledningen mot Gimo. Kanske var dem lite spända inför första matchen och kanske fanns där lite för stor respekt för våra motståndare.

Gimotjejerna visade däremot stor bestämdhet i matchinledningen och vann i princip varje närkamp på planen. Efter bara 21 minuter hade dem dessutom hunnit med att göra både 1, 2 och 3-0 varav två av dem var riktigt vackra. Från 3-0 målet och framåt spelade tjejerna upp sig något och var absolut inte ofarliga när dem kom in på offensiv planhalva men Gimo var klart bättre hela första halvlek.

Efter några justeringar i halvtid är det helt nytt lag som kommer ut till andra halvlek. I början av halvleken är det lite grann av ett ställningskrig men våra tjejer tar för sig mer och mer. Respekten har avtagit och dem börjar våga hålla i boll och rullar fint längs med backen och sakta men säkert tar dem faktiskt över matchen. Efter ca kvarten spelad av andra halvlek får tjejerna också utdelning då Elina Jansson kan tåa in reduceringen till 1-3. Just Elina har klivit ner ett halvt steg i banan till andra halvlek och verkar trivas utmärkt i sin nya roll. Knappa fem minuter efter sitt eget mål passar hon fram till nya Elin Höglund som avslutar bestämt stolpe in och 2-3 på tavlan.

Nu börjar tjejerna känna att det här faktiskt kan gå och intrycket från sidan är att våra tjejer faktiskt ser ut att orka mer än Gimotjejerna. Efter ytterligare ca 10 minuter kommer också kvitteringen. Wilma Andersson hittar med en grym framspelning Jossan P som sin vana trogen inte gör nåt misstag vid frilägen utan placerar bollen snyggt i bortre burgaveln. Resten av matchen är en kamp mellan två lag som båda vill framåt men även om vi är lite partiska tycker hemsidan att ÖSK-dam är det lag som är närmast segern på slutet och flera chanser att få dit ett fjärde mål.

Matchen slutar till sist oavgjort, 3-3, vilket är mer än godkänt av tjejerna mot ett bra Gimolag.
Samarbetet Elina och Elin ser lovande ut och Elin visade en lovande förmåga att skapa målchanser.