9 februari 2024
18:45

Brunflo FK

Referat: Ope IF - Brunflo FK

Första träningsmatchen för året är avverkad i ÖP-hallen och det slutade med seger med 6-1 mot Brunflo. Matchen såg ut ungefär som premiärer brukar göra. En hel del bra anfall och idéer blandat med lite slarv emellanåt. Bakåt var det väldigt stabilt och tryggt.

Vi inledde matchen lite trevande, men kom snabbt in i det och vi har en period mellan minut 5-15 då framförallt presspelet ser väldigt bra ut. Vi vann bollen högt på offensiv planhalva och skapade en del hyfsade chanser. Vi fick också in 1-0 genom Nova Hägred på framspelning från Kajsa Gärdin efter 15 minuters spel. Direkt efter det målet bytta vi 5 spelare och avslutade första halvlek med ett nästan helt nytt lag på planen. Den uppställningen behöll trycket på Brunflo och vi lyckades få in 2-0 på ett lobbskott från Elin Myhr och 3-0 efter ett distinkt avslut från Clara Amrén efter bra förarbete av Astrid Winter och Irma Andersson.

Tyvärr blir det kanske för mycket fokus på saker vi ska förbättra under den korta pausen. Det är betydligt fler saker som är bra och det glömmer vi bort ibland.

Lite nya skiften i paus och även i andra halvlek är det lite hackigt i början innan Moa Strand löper igenom på en fin passning från Kajsa Gärdin. Moa var kylig i avslutet och satte dit 4-0 efter 8 minuter av andra halvlek.

Bara tre minuter senare gjorde Nova Hägred sitt andra mål för matchen då hon sköt in ett kontrollerat avslut från distans fram till 5-0.

Mitt i halvleken fick vi en liten påminnelse om att vi kan bli straffade om vi har lite för små marginaler. Ett bolltapp gav en Brunflospelare fitt läge och reducering till 5-1.

Direkt efter det målet (men inte på grund av det) bytte vi 6 spelare och ytterligare en ny konstellation även om flera hade samma position som i slutet av första halvlek.

Målskyttet avslutade 9 minuter från slutet då Clara Amrén nickade in en bra hörna från Elin Bergqvist. Kul för Clara med två mål i återkomsten till Ope.

De sista minuterna kändes lite avslagna där det var lite för många missade passningar, men det är kanske inte så konstigt att det blir lite avslaget i det läget.

Seger med 6-1 och även om det inte ger några fullständiga svar så är det ändå en del positiva besked.

Försvarsspelet är tryggt och stabilt och de gånger det blev lite farligt var när vi fick bolltapp med lite för många spelare uppe. Oftast så hann tjejerna ändå reparera det innan det ble någon farlighet.

De spelare som var med och spelade tuffa matcher ifjol visade att de har höjt sin lägstanivå rejält sen samma tid förra säsongen. Även om det är en bit ifrån klockrent är det ändå tillräckligt bra och stabilt.

De nya spelarna Emma Henriksson, Clara Amrén och Irma Andersson visade alla att de kommer att bli fina tillskott kommande säsong.

Ska vi hitta någon som höjer sig lite extra framför de övriga så får det bli Nova Hägred som gått från att vara en bra och viktig spelare till att bli en LEDARE på planen. Bra pondus i allt hon gör.

Efter det här lilla avbrottet i träningslunken så dröjer det nu några veckor innan vi spelar nästa match, men nu är vi i alla fall igång och det känns skönt.